Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel tuinders telen biologisch

Volkstuindersvereniging Langedijk houdt 13 augustus open dag

Volkstuindersvereninging Langedijk houdt zaterdag 13 augustus van 10:00 uur tot 16:00 uur een open dag op het complex aan de Potjesdam. Op het terrein vinden verschillende activiteiten plaats. Zo worden er producten van eigen teelt verkocht, zoals aardappelen en groente, maar ook vaste planten voor de tuin en vers gerookte vis.

Een imker laat van alles over zijn bijen zien en de honing is te koop. Er is een wijnproeverij, kinderen kunnen onder meer pottenbakken. En in de kantine zijn warme en koude dranken verkrijgbaar met of zonder cake en appeltaart. Ook kan genoten worden van muziek. Bij slecht weer vinden de activiteiten overdekt plaats.

Steeds meer mensen kweken zelf hun groente, maar niet iedereen heeft zoveel grond bij huis dat er een moestuin kan worden aangelegd. Een volkstuin huren is dan een goed alternatief. Op het complex van Volkstuindersvereniging Langedijk worden niet alleen aardappelen en groente verbouwd, ook fruit en bloemen zijn er te vinden. Er staan bijvoorbeeld meer dan zestig soorten rozen. Veel soorten staan op de open dag volop in bloei.

Ook worden er oude fruitrassen gekweekt zoals de Notarisappel, de Sterappel, de Noordhollandse suikerpeer en de appel Dijkmanszoet. Verder staan er meerdere soorten 'vergeten groenten' zoals slobberkool en oude sla-rassen. Door veel tuinders wordt biologisch getuinierd.

Publicatiedatum: