Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prins Charles roept op tot meer begrip voor biologische landbouw bij consument

Prins Charles is van mening dat consumenten meer biologische producten zouden kopen als de milieu- en gezondheidsrisico's van de conventionele landbouw beter zouden begrijpen.

Tijdens een bezoek aan het grootste biologisch varkensbedrijf van Groot-Brittanniƫ, leerde de prins over de voordelen van het verminderen van chemische stoffen, alsmede de hogere welzijnsnormen en het stabielere inkomen voor de landbouwers.

De prins zegt dat de consumenten de voordelen van biologisch nog steeds niet begrijpen. En dat veel van de voordelen, zoals het gebruiken van bestrijdingsmiddelen en meststoffen uit het water, vaak niet in de keuze meegenomen worden.



"Ik hoop dat het steeds meer door zal dringen bij de consument wat er komt kijken bij de duurzame landbouw. Ik snap niet waarom mensen niet inzien dat biologisch echt beter voor ons is. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de menselijke gezondheid."
Publicatiedatum: