"In dit assortiment komen onze kwaliteiten echt tot uiting"

Délifrance trots op bio-assortiment met brood en viennoiserie

Tholen – Délifrance heeft op de Horecava dit jaar haar biologisch assortiment geïntroduceerd. Dit bestaat uit biologische petit pains, rustieke broden en zelfs viennoiserie (bladerdeegspecialiteiten). Vooral de laatste producten zijn volgens productmanager Mark Hollebrandse erg bijzonder. "De croissant en het chocoladebroodje vallen op. Daarin zijn we echt expert. Deze twee producten moesten dus wel in dit het bio-assortiment opgenomen worden. De reacties zijn erg goed."
 
De producent is Délifrance is ook erg trots op het rustieke brood. "De baguette en sandwich zijn erg mooie producten. Het is uniek om rustiek brood op deze grote schaal te produceren. En dan ook nog eens biologisch." Délifrance is trots op de bio-productlijn. "Met dit assortiment laten we onze kwaliteiten echt tot uiting komen." Het was belangrijk om meteen een volledig assortiment te introduceren. "Iemand die voor ons biologische brood kiest, moet uit een volledig assortiment kunnen kiezen."


Vincent Peters en Mark Hollebrandse

Ontwikkeling

Twee jaar geleden was de tijd rijp voor Délifrance om een biologische lijn te gaan ontwikkelen. "Biologisch was al jaren een trend, maar er waren onvoldoende goede grondstoffen te vinden. Voorwaarde was dat we wel topproducten wilden maken, en dit kon toen nog niet. De chocolade voor in de croissant is het resultaat van een lange zoektocht. En het rustieke brood was tien jaar geleden echt niet gelukt."

Délifrance heeft er heel bewust voor gekozen om deze producten in bio-variant te introduceren. "Het moest vooral herkenbaar zijn voor de klanten. Vandaar het rustieke brood en de viennoiserie, echt onze specialiteit. Dit bio-assortiment is herkenbaar en we kunnen het tegen een goede prijs op de markt zetten." Dat is volgens hem het gevolg van het feit dat Délifrance het proces van de graankorrel tot eindproduct volledig in eigen handen heeft.


Uitbreiding

Mark sluit een uitbreiding van het assortiment zeker niet uit. "Dan kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een koffiebroodje of grote broden. En meergranenbrood is ook een optie, evenals een ciabatta. We hebben in ieder geval ideeën genoeg." Als klanten speciale verzoeken hebben, kijkt Délifrance of dit mogelijk is. "We hebben voldoende kennis in huis om nieuwe producten te creëren."

Natuurlijke producten

De biologische lijn staat volgens de productmanager niet heel ver van de aloude bakwijze van Délifrance af. "Het is onze filosofie om geen broodversterkers en vetstoffen toe te voegen. Hierdoor is het al een natuurlijk product. En in 2010 is een project gestart om alle ingrediënten, dus ook van het niet-biologische brood, zo natuurlijk mogelijk te maken."

De biologische lijn staat volgens de productmanager niet heel ver van de aloude werkwijze van Délifrance af. "Délifrance zet zich in voor het maken van natuurlijke producten en stimuleert het verantwoord ondernemen. De basisgrondstof voor onze producten is tarwe. Wij gebruiken Franse tarwe met het keurmerk: Charte Qualité Environnement. Onze broodsoorten bevatten geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Tevens gebruiken wij geen vetstoffen in ons deeg. Sinds september 2010 bevatten ook onze viennoiserie producten en brioches geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. De vetstoffen die Délifrance gebruikt zijn gegarandeerd vrij van gedeeltelijk geharde vetstoffen. Alle ingrediënten die worden gebruikt in de samenstelling van de Délifrance-producten werden niet verkregen uit genetisch gemanipuleerde grondstoffen."

Klik hier voor de folder over het biologisch assortiment.

Voor meer informatie:

Mark Hollebrandse
Délifrance
Keurmeesterstraat 19+
2984 BA Ridderkerk
06 22542290
mhollebrandse@delifrance.com
www.delifrance.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.