"Genoeg luchtige kleding die wel zakelijk is"

Zomerkleding storende factor op de werkvloer

Bijna de helft (49 procent) van de werknemers vindt het niet kunnen om in teenslippers, t-shirt of korte broek naar het werk te gaan.

Dit blijkt uit een recente peiling van Monsterboard.nl onder 493 Nederlanders. Slechts één op de vijf deelnemers (achttien procent) zegt zelf in zomerkleding op het werk te verschijnen. Monstercoach Freek Jordans adviseert om ook in de zomer je kledingstijl aan te passen aan de bedrijfscultuur.

"Het dragen van casual zomerkleding kan in sommige bedrijven onprofessioneel overkomen. Vooral te blote kleding is niet passend", aldus Freek Jordans, carrièrecoach. Hij deelt deze mening met 48 procent van de polldeelnemers die zegt dat zomerkleding niet representatief is op het werk. "Er is genoeg luchtige kleding die wel zakelijk is. Als de bedrijfscultuur zomerkleding echter wel toelaat, is het prima om dit te dragen. Het zit comfortabel en geeft een positief zomers tintje aan de werksfeer."

Luchtig kan ook leuk zijn

Door 22 procent van de respondenten worden collega's in zomerkleding enthousiast ontvangen, terwijl ze zeggen zelf op hete dagen niet bloter gekleed naar het werk te gaan. Slechts één procent van de deelnemers aan de poll wordt op het werk afgeleid door zomerkleding. Voor elf procent van de respondenten kan dit geen issue worden, omdat het in hun bedrijf verboden is om al te luchtige kleding te dragen.

Bron: Blik op Nieuws

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven