"Vastbesloten om duurzame biologische sector te creëren"

Wales zet betalingssysteem voor biologische boeren ongewijzigd voort

De regering van Wales heeft aangekondigd het bestaande betalingssysteem voor biologische boeren ongewijzigd voort te zetten. Dit heeft de nieuwe vice-minister voor 'Agriculture, Food, Fisheries and European programmes' bekendgemaakt.

Graig Producers, de toonaangevende belangengroep van Britse biologische veehouders, is verheugd met de aankondiging. Ook zijn ze blij dat het fonds binnen de Glastir-regeling zal worden behouden.

Graig Producers heeft sinds hun oprichting in 2009 gelobbyd voor een herbezinning op de financieringsregelingen. Het voortbestaan van biologische en andere familiebedrijven werd namelijk bedreigd.Het biologische onderhoudsfonds zal ingaan na 2013/2014. Het vervangt de 50% kortingregeling en maakt het voor boeren makkelijker om van de Glastir-regeling gebruik te gaan maken.

Ook is aangekondigd dat aanmeldingen voor de omschakelingsregeling in 2011 en 2012 ingediend worden. "Ik ben vastbesloten om een duurzame biologische sector in Wales te creëren", aldus Davies.

"Met de huidige regeling, waarin bedrijven voor milieuprestaties beloond worden, dreigden onze leden een significant deel van hun inkomen te verliezen. Met dit nieuwe plan wordt dit voorkomen", reageert Bob Kennard. Hij geeft leiding aan Graig Producers en is voorzitter van 'The Welsh Organic Group'.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.