Positieve verwachtingen voor dit najaar

Britse biologische voedingsmiddelenomzet stabiliseert

De verkoop van biologische voedingsmiddelen en dranken begint te stabiliseren in Groot-Brittannië. Dit nadat de verkoop sterk gedaald was tijdens de recessie. De Soil Association verwacht dat de herleving ook dit najaar door zal zetten. De nieuwe oogst van verse groenten en fruit zullen dan de supermarktschappen vullen.

De organisatie zegt dat de omzet in de twaalf maanden tot half juni met drie procent is gedaald. Dit is een stuk langzamer dan de twaalf procent daling in overeenkomstige periode in 2009/2010. "De verkoop is het afgelopen jaar gestabiliseerd", zegt Finn Cottle. Hij is handelsdirecteur van de Soil Association. "Tegelijkertijd werden de biologische producten ook minder beschikbaar. Supermarkten bezuinigden namelijk op schapruimte." De gevolgen hiervan waren goed merkbaar, aangezien de supermarkten goed zijn voor ongeveer 72 procent van de omzet van biologische voedingsmiddelen en dranken.

Cottle verwacht dat hier in oktober verandering in gaat komen, wanneer er weer volop verse biologische voedingsmiddelen op de markt zullen komen.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.