Bijna 15-jarige stier had dochters over de hele wereld

Wereldberoemde Fleckviehstier Hippo overleden

De wereldberoemde Fleckviehstier BFG Hippo is dood. Een maand voordat hij 15 jaar werd is de oudste Fleckviehstier van Bayern Genetik overleden. Een bekkenbreuk door een uitglijder op weg naar de wei werd Hippo noodlottig. Hippo laat wereldwijd ruim 200.000 nakomelingen na.

BFG Hippo schrijft fokkerijhistorie als hij als eerste Fleckviehstier ter wereld op vijf continenten melkgevende dochters heeft. Niet alleen bij zuiver Fleckvieh was Hippo een veelgebruikte stier. Maar later werd zijn talent ook ontdekt toen hij werd ingezet als kruisingsstier bij Holstein en Jersey.

De Hippodochters overtuigen door de productie van melk en vlees in combinatie met een uitstekend exterieur. Ook in Nederland en Belgie worden vele Hippodochters gemolken. Op keuringen in Duitsland en Fleckviehshows in het buitenland gingen de Hippodochters regelmatig met de hoogste eer strijken. Diverse zonen van Hippo werden ingezet als fokstier. Voor zijn verdiensten wird Hippo in 2007 onderscheiden met de titel 'Fleckviehstier van het jaar'.

Twee jaar geleden mocht Hippo van zijn eigenaar, de Beierse ki-organisatie Bayern Genetik, van zijn welverdiende pensioen genieten. De stier genoot van zijn dagelijkse gang naar de wei om daar zijn stramme spieren te trainen. Tot afgelopen maandag 1 augustus. Hippo glijdt uit en breekt z’n bekken. De dierenarts kan niet anders dan de stier in laten slapen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven