Dineren tussen de koeien bij 't Ecoloar met Boergondisch feestmaal

Culinair dineren in het weiland kan op zondag 4 september aanstaande in Wythmen bij Zwolle. Melkveehouders André en Tonny Mulder laten bezoekers genieten van een Boergondisch feestmaal tussen de koeien. Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra promoten met het Boergondisch feestmaal duurzame consumptie en authentiek smaakvol eten van de biologische boer uit eigen regio. In de maanden juni tot en met oktober van dit jaar verzorgen biologische boeren door het hele land elk weekend een buitengewoon culinair onthaal in de stal, de wei of in de boerenschuur.

Boergondisch feestmaal

Het Boergondisch feestmaal wordt sfeervol geserveerd in het weiland van 't Ecoloar, bij zeer slecht weer in de oude stal. Het menu van het Boergondisch feestmaal wordt afgewisseld met een rondleiding over erf en velden, waarbij veehouder André Mulder vertelt over zijn ervaringen en de bezoekers zijn dieren en weilanden laat zien. Op 4 september 2011 zijn bezoekers van harte welkom bij 't Ecoloar.André en Tonny Mulder houden hele mooie, Zwitserse melkkoeien: Braunvieh. Zoals André zelf zegt: "Als je biologisch wilt werken, moet je zorgen dat de natuurlijke eigenschappen van je dieren optimaal aansluiten bij die van de omgeving waarin ze leven." Boerderij 't Ecoloar ligt in het oude cultuurlandschap tussen IJssel en Vecht. Daar past een stevige koe bij met een hoge natuurlijke weerstand. Het Braunvieh op 't Ecoloar geeft heerlijke, romige melk en fijn gemarmerd rundvlees.

André en Tonny hebben ook een zeer bijzonder weidesysteem: Pure Graze. Dat betekent dat de koeien heel veel buiten lopen en zelf hun kostje bij elkaar scharrelen. Elke paar uur krijgen ze een stukje nieuw weiland, zodat ze alleen de meest voedselrijke toppen van het gras eten. Voordat het weiland is 'leeggevreten' krijgen ze weer een nieuw stukje. Zo biedt het weiland de koeien voldoende voederwaarde én behoudt het gras haar groeikracht. En al dat lopen en grazen geeft fijn gemarmerd rundvlees, geliefd bij culinaire fijnproevers. De kalveren op 't Ecoloar mogen lekker drinken bij een pleegmoeder-koe in hun eigen weitje. Ook de nieuwe stal op 't Ecoloar is bijzonder: de serrestal geeft veel lucht, licht en ruimte aan de koeien. Dat kunnen bezoekers met eigen ogen zien op 4 september 2011.

Data en tijden

Boergondisch feestmaal 't Ecoloar: zondag 4 september vanaf 16:00 uur. Er zijn circa zeventig plaatsen beschikbaar voor dit bijzondere maal in het weiland. Kosten 45 euro inclusief welkomstdrankje, rondleiding door Andre Mulder en drankarrangement. Reserveren is een vereiste en kan via www.vaneigenerf.nl.
 
Voor meer informatie: www.vaneigenerf.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.