Chris Weij dingt mee naar ASN Wereldprijs met Food & designstudio

Een culinaire werkplaats waar alles draait om duurzame voeding, in een volledig zelfvoorzienende aardewoning. Dat is de droom van Edese ondernemer Christian Weij, eigenaar van Food & designstudio van Chris. Zijn initiatief staat inmiddels in de top 10 van genomineerden voor de ASN Wereldprijs.

"Mijn idee is een culinaire werkplaats, waar alles draait om duurzame voeding. ZZP-ers met verschillende disciplines (van kok tot fotograaf en van tuinder tot verpakkingsontwerper) kunnen hier samenwerken en experimenteren", licht Christian toe. "Bezoekers kunnen in en rond de werkplaats eten, koken, leren, wandelen, spelen en plukken. Het gebouw wordt een volledig zelfvoorzienende aardewoning van afval, die opgaat in het landschap. Rond de werkplaats verbouwen we ook biologische groenten en fruit."

Idealisme

Het initiatief komt voort uit de wens om de voedselindustrie te veranderen. Christian: "De huidige voedselindustrie is sterk afhankelijk van olie en veroorzaakt honger, armoede, milieuvervuiling en het afnemen van de biodiversiteit. Door het opraken van de olie stijgen de voedselprijzen en nemen armoede en honger toe. De voedselindustrie moet daarom radicaal veranderen. Met mijn initiatief wil ik mensen leren hoe ze zelf met eenvoudige stappen kunnen helpen de voedselindustrie te veranderen. En ik wil laten zien dat het hartstikke leuk en hip is om zelf voedsel verbouwen en verwerken."

De ASN Wereldprijs is een mooie stimulans in de financiering van het project. "ASN geeft 10.000 euro aan vijf projecten die eerlijke handel stimuleren. Vier projecten worden uitgekozen door een jury, één door het publiek. In totaal hebben 752 projecten zich aangemeld. Ons project staat nu in de top 10 van projecten waar het meest op gestemd is", vertelt Christian. Je kunt nog tot eind september stemmen op het project 'culinaire aardewoning'. "Als we winnen, geef ik een groot feest voor iedereen die gestemd heeft", glundert Christian. "Met biologische streekproducten natuurlijk."

Puur-e

Als voorloper op de culinaire werkplaats is Christian samen met mede-initiatiefnemer en vriendin Petra Busser een aantal maanden geleden begonnen met duurzaam pop-up restaurant Puur-e. Elke maand strijkt het restaurant neer op een bijzondere, geheime locatie in de gemeente Ede. Op je bord verschijnen alleen gerechten met seizoensgebonden, biologische producten uit Ede en directe omgeving. Je bepaalt zelf achteraf wat je de culinaire ervaring waard vond.

Bron: EdeStad.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.