Dag ervoor eerste biologische cranberryoogst

Vlielandse Cranberry Veiling op 9 september

Vlieland heeft een goed bewaard geheim: er groeien net zoveel cranberry's als op buureiland Terschelling. Eilander Harry Jurjens zette de Vlielandse Cranberry Company (VCC) op en vergaart de bessen die hij verwerken laat tot echte cranberryproducten. Sinds 3 maart jongstleden is de VCC volledig biologische gecertificeerd (Eko-keurmerk) en daarmee heeft hij het eiland voorzien van een volwaardig biologisch exportproduct.

Om dit te vieren is in samenwerking met Staatsbosbeheer een speciale actie opgezet waarbij het hele eiland betrokken is.

Op 8 september gaan de leerlingen van het Vlielandse VMBO de Krijtenburg met hun eigen gemaakte plukbak de eerste Vlielandse biologische cranberry's oogsten. Deze unieke cranberry’s zullen dan op vrijdag 9 september om 16:00 uur in de dorpsstraat geveild worden. De opbrengst is voor de Stichting Tekenbeetziekten-noodfonds kinderen &lyme waarvoor werd gekozen omdat de teek volgens Jurjens en de leerlingen een onderschat beest is dat leeft in het zelfde gebied waar de cranberry groeit.

Op de cranberry's kan ook via Twitter worden geboden via @BiocranberryNL
Meer informatie op www.vlielandsecranberry.com of info@vlielandsecranberry.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.