EkoPlaza kiest voor BlueRetail als winkelmanagementsysteem

De filialen van Biosfeer, handelend onder de formule van EkoPlaza kiezen voor BlueRetail als winkelmanagementsysteem

De directies van Biosfeer en Newway zijn tot een overeenkomst gekomen om diverse vestigingen van de biologische supermarktformule EkoPlaza te automatiseren met de krachtige en gebruiksvriendelijke winkel(keten)softwareapplicatie BlueRetail van Newway. Een aantal franchisenemers zal binnenkort eveneens overgaan op BlueRetail ofschoon het geen verplichting van de EkoPlaza-formule is. Op dit moment is de implementatie van BlueRetail in volle gang.

Harry van der Plas, CEO Newway: "De BlueRetail hoofdkantooromgeving wordt gevoed door het ERP pakket van Udea, de totaalleverancier van EkoPlaza. Het CWA draagt ertoe bij dat de winkels altijd up-to-date gegevens hebben en tegelijkertijd een zeer grote mate van vrijheid hebben. Dankzij de standaard functionaliteit Logistiek wordt met de introductie van BlueRetail ook het gehele automatische bestel- en leverproces van EkoPlaza digitaal in efficiënte banen geleid. De aanwezigheid van een of meerdere handheld scanterminals met de applicatie BlueMobile zorgen er ten slotte voor, dat de vestigingsmedewerkers artikelgegevens bij voorraadopnames snel en foutloos invoeren en daarmee de foutkans bij voorraadcorrecties tot een absoluut minimum wordt gereduceerd. Tevens is de product uitstraling via schaplabels en displayhouders ook gewaarborgd en daar is de formule EkoPlaza natuurlijk blij mee. Voor de winkeliers is de enorme dagelijkse tijdwinst van de automatische groenteprijzen en centrale margebewaking van deze versgroep een groot winstpunt."

Erik-Jan van den Brink, commercieel directeur Udea; "Ons doel met deze stap is de graad van winkel automatisering naar een hoger plan te brengen. BlueRetail staat in Nederland bij vele type winkelketens als basis applicatie voor het winkelmanagement. Het is een bewezen en stabiele applicatie met erachter een flexibele en dynamische organisatie die bij ons past. ICT is een belangrijke factor in de ogen van het management. Gezamenlijk gaan we de komende tijd door met de uitbouw van de BlueRetail applicatie op innovatieve wijze. De applicatie wordt momenteel geplaatst in de filialen van de biologische supermarkten van EkoPlaza, als ook bij een aantal franchisevestigingen. De uitrol is in volle gang en reeds meer dan 50 procent van de vestigingen zijn omgezet. We verwachten eind september klaar te zijn."

Neem voor meer informatie contact met ons op via Harry van der Plas, 06 54730896 of Erik-Jan van den Brink, 06 53659363. Kijk voor informatie over Ekoplaza, Udea, BlueRetail en Newway op respectievelijk: www.ekoplaza.nlwww.udea.nl - www.blueretail.nlwww.newway.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven