Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Snijpunt produceert nu ook biologische halffabricaten

Snijpunt B.V. is sinds begin dit jaar Skal-gecertificeerd. De hele range aan biologische groenten mag nu verwerkt worden tot halffabricaten. Uiteraard gebeurt dit onder B.R.C level A hygiëne standaard. Wij hebben gemerkt dat veel van onze klanten, groentesnijderijen, door hun afnemers in retail en foodservice steeds vaker gevraagd worden om naast een range conventioneel ook een biologische variant aan te bieden. Echter geeft dit in de praktijk vaak problemen door de eisen welke gesteld worden aan het verwerken van biologische producten in combinatie met zeer kleine batchgrootte waardoor dit weinig rendabel blijkt.

Wij hebben zelf gemerkt dat een aanvraag van bijvoorbeeld 100 kg biologische paprika halffabricaat, lastig efficiënt te produceren is voor een conventioneel verwerkingsbedrijf vanwege het leegdraaien van lijnen, extra reiniging, microbiologische contaminatie etc. Dit probleem hebben alle snijderijen en halffabricaten leveranciers, van geschilde uien, geschilde wortelen tot ontkernde witte kool.

Om op deze groeiende behoefte in te springen en dit efficiënt aan te kunnen bieden hebben wij medio februari Skal certificering behaald en zijn wij in een apart ingerichte ruimte begonnen met het produceren van de hele range van biologische halffabricaten. Inmiddels is het assortiment redelijk breed geworden en zijn de batchgrootten van een interessant niveau. Het product vind zijn weg naar de eindconsument in diverse kant-en-klaar maaltijden, stoommaaltijden, maaltijdsalades, sandwiches etc.

Het productieproces is nu gestroomlijnd en momenteel gaat de focus uit naar de grondstofvoorziening, waar wij nog een slag verwachten te kunnen maken op het gebied van snijderij specificatie, verpakking, prijsafspraken etc.

Voor meer informatie:
Snijpunt
Jurgen van der Wilk
Tel. +31 174 637 902
j.wilk@snijpunt.nl
www.snijpunt.nl

Publicatiedatum: