Snijpunt B.V. is sinds begin dit jaar Skal-gecertificeerd. De hele range aan biologische groenten mag nu verwerkt worden tot halffabricaten. Uiteraard gebeurt dit onder B.R.C level A hygiëne standaard. Wij hebben gemerkt dat veel van onze klanten, groentesnijderijen, door hun afnemers in retail en foodservice steeds vaker gevraagd worden om naast een range conventioneel ook een biologische variant aan te bieden. Echter geeft dit in de praktijk vaak problemen door de eisen welke gesteld worden aan het verwerken van biologische producten in combinatie met zeer kleine batchgrootte waardoor dit weinig rendabel blijkt.
Wij hebben zelf gemerkt dat een aanvraag van bijvoorbeeld 100 kg biologische paprika halffabricaat, lastig efficiënt te produceren is voor een conventioneel verwerkingsbedrijf vanwege het leegdraaien van lijnen, extra reiniging, microbiologische contaminatie etc. Dit probleem hebben alle snijderijen en halffabricaten leveranciers, van geschilde uien, geschilde wortelen tot ontkernde witte kool.
Om op deze groeiende behoefte in te springen en dit efficiënt aan te kunnen bieden hebben wij medio februari Skal certificering behaald en zijn wij in een apart ingerichte ruimte begonnen met het produceren van de hele range van biologische halffabricaten. Inmiddels is het assortiment redelijk breed geworden en zijn de batchgrootten van een interessant niveau. Het product vind zijn weg naar de eindconsument in diverse kant-en-klaar maaltijden, stoommaaltijden, maaltijdsalades, sandwiches etc.
Het productieproces is nu gestroomlijnd en momenteel gaat de focus uit naar de grondstofvoorziening, waar wij nog een slag verwachten te kunnen maken op het gebied van snijderij specificatie, verpakking, prijsafspraken etc.
Voor meer informatie:
Snijpunt
Jurgen van der Wilk
Tel. +31 174 637 902
j.wilk@snijpunt.nl
www.snijpunt.nl
Abonneren
Vacatures
Snijpunt produceert nu ook biologische halffabricaten
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-22 Moestuinconcept onder glas groeit: bio-tomatenkwekerij omgebouwd
- 2023-09-22 "1 op de 4 mensen die gezond eet, verpest het met verkeerde tussendoortjes"
- 2023-09-22 Vraag naar biologische Libanese appelen en noten hoger dan aanbod
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"
- 2023-09-20 "Er is in Vlaanderen zeker nog potentieel voor duurzame en biologische foodboxen"
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-19 "Osteen mango’s zijn bijna op"
- 2023-09-19 "Bijna elk Oekraïens gezin op het platteland heeft wel enkele Juglans Regia bomen in de tuin staan"
- 2023-09-18 "Zonnepanelen op waterbassin is zinnig gebruik van de ruimte"
- 2023-09-18 Ruim 1 op de 3 Nederlandse volwassenen wil gezonder eten
- 2023-09-18 Ekovrienden mogen een kijkje nemen in de boomgaard van Maaike Bischot
- 2023-09-15 Petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart
- 2023-09-15 "Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging"
- 2023-09-15 "Geen overvloed, maar tekort aan blauwe bessen"
- 2023-09-15 Nieuwe lijn vers gesneden kruiden onder Vitalicious BIO-Organic label
- 2023-09-14 Dit zijn de highlights van de Open Field Demo Organic
- 2023-09-14 Bijzondere temperatuurschommelingen vragen om meer flexibiliteit binnen de keten
- 2023-09-14 "Vanaf 1 oktober gaat het eerste halffabricaat van halve en blokjes Hokkaido wintersquash-pompoen met schil de deur uit"
- 2023-09-13 "Snijderijen en horecagroothandels pakken Violetti goed op, alleen Nederlandse retail hapt nog niet toe"