Natureko en FSC: een prima combinatie!

In de wereld van biologisch afbreekbare disposables is hout als grondstof al langer bekend. Nieuw is dat een gedeelte van deze producten FSC-gecertificeerd is. Het FSC-keurmerk voor hout- en papiertoepassingen bestaat sinds 1993. Het keurmerk houdt in dat de grondstoffen afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen én dat de sociale omstandigheden van de arbeiders in de bosbouw goed en gecontroleerd zijn. Dit is ook belangrijk voor bio-disposables importeur Natureko. Samen met een aantal inkoopconnecties is dit Waddinxveense bedrijf er in geslaagd, om FSC-certificering voor de disposablemarkt mogelijk te maken. Met trots laat Natureko weten als één van de eerste op de markt een 100% FSC-gecertificeerd assortiment disposables voor de horeca en de consument te bieden. Een opvallende prestatie voor het jonge, innovatieve bedrijf.

Sociaal betrokken

Natureko heeft zich gespecialiseerd in de verkoop van biologisch afbreekbare disposable-producten (zoals servies, schalen en verpakkingen, bekers en bakjes etc.). Het bedrijf heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Dat is te zien in haar keuzes voor overzeese fabrikanten: daarbij kijkt Natureko sterk naar de totstandkoming van producten en grondstoffen. Milieuverantwoord is een vereiste en ook de sociale omstandigheden waaronder de producten tot stand komen, moeten gewaarborgd zijn. De FSC-certificering laat zien dat Natureko haar inkoopprocessen goed op orde heeft.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.