Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Naar het einde van het melkquotum

In 2015 wordt het melkquotum afgeschaft. Hoe bereiden melkveehouders zich daarop voor? Zes verschillende bedrijven worden gevolgd op de website van Melkweg2020.

De afschaffing van het melkquotum is een grote stap voor de melkveehouderij. Boeren moeten keuzes maken over de toekomst van hun bedrijf. Elke boer gaat daar anders mee om en maakt andere keuzes. Veeteelt, CRV en Accom volgen zes veehouders. Welke keuzes maken zij?

Op de website van Melkweg2020 staan de zes bedrijven gepresenteerd. Elk bedrijf is anders en dat wordt met een kernwoord samengevat: neventak, biologisch, intensief, gezin, samenwerking en grootschalig. Op de website staan blogs, tweets, filmpjes, foto's en nieuws. Verder is er de mogelijkheid om mee te doen met een diccussieforum.

De biologische melkveehouderij van Jos en Toos Brands geeft ook hun mening op de website van Melkweg2020. Jos: "Melkweg 2020: welke weg wil ik bewandelen naar 2020 met mijn biologisch melkveebedrijf en hoe ziet het bedrijf er dan uit? Nou, in elk geval niet melk weg!"
 
Verder geeft hij aan tot ver na 2020 melk te hopen produceren: "Verleden jaar hebben we een nieuwe stal gebouwd met twee melkrobots en 126 ligboxen en daar hoop ik nog met plezier tot ver na 2020 melk te produceren. Alhoewel, met mijn 52 jaar kan je gezondheid je natuurlijk wel in de steek laten."
 
Bron: Groen Kennisnet
Publicatiedatum: