Landgoed Kraaybeekerhof bruist van zomeractiviteiten

Tuinman Theo Engbers is druk bezig met het oogsten van pruimen op landgoed Kraaybeekerhof. Deze worden verkocht in de landgoedwinkel in het midden van het landgoed. De landgoedwinkel was afgelopen zaterdag de hele dag open en bood een grote keus aan producten van het landgoed, allemaal op biologisch-dynamische wijze geteeld. Klanten konden ook zelf aan de slag in de bloementuin en een bloemenboeket naar wens samenstellen.

Het landgoed bruist deze zomer van de activiteiten. In de maanden juli en augustus zijn er doorlopend exposities van verschillende kunstenaars te zien in de Oranjerie. Ook op het landgoed zelf worden kunstwerken tentoongesteld. Op de site van het landgoed is een overzicht van alle activiteiten te vinden. Deze zijn zeer gevarieerd, van een cursus Marokkaans koken tot een workshop zingen en zandsculpturen maken. Vaste onderdelen deze zomer zijn de opening van de landgoedwinkel op vrijdag en zaterdag, rondleidingen over het landgoed door Theo Engbers, een tuinworkshops met aansluitend zelf een maaltijd klaarmaken en voor kinderen het bouwen van insectenhotels.

Het landgoed is vorig jaar opnieuw ingericht. De vele kleine tuintjes verspreid over het landgoed zijn bij elkaar gevoegd, waardoor een grote groentetuin, bloementuin, boomgaard en bijentuin zijn ontstaan. De producten uit de tuinen worden verkocht in de eigen landgoedwinkel en daarnaast ook geleverd aan restaurant Kraaybeekerhof en nog twee andere restaurants in Amersfoort.

Het landgoed is vorig jaar verkocht aan de Stichting Grondbeheer. Deze stichting koopt biologisch-dynamische landbouwgrond op die verloren dreigt te gaan en zorgt voor behoud van de kwaliteit van de grond. Theo Engbers is beheerder van het landgoed. Onder zijn leiding zijn daar ongeveer 20 vrijwilligers aan het werk. Theo vindt de combinatie van biologische landbouw en het werken met vrijwilligers heel prettig. "En inspirerend, want de vrijwilligers zijn enthousiast en komen vaak met goede ideeën. Een van hen heeft onlangs een imkercursus gevolgd en vervolgens een stichting opgericht die voor de bouw van het grote bijenhotel achter op het landgoed heeft gezorgd. Bijen zijn een essentieel onderdeel in de landbouw, daar zijn we dus heel blij mee", aldus Theo.

Klik hier voor meer informatie over Kraaybekerhof.

Bron: NieuwsbladDeKaap

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven