Biologisch geteelde aardappelen uit eigen regio binnenkort bij Dekamarkt

Noord-Hollanders kunnen binnenkort biologisch geteelde aardappelen uit de eigen regio kopen bij supermarktketen DekaMarkt. De Frieslanders worden geteeld op de Oosterdelgebied bij Broek op Langedijk, een gebied van circa 80 hectare dat bestaat uit een groot aantal eilanden. Het gebied wordt beschouwd als een onderdeel van BioValley, een initiatief van telers uit Noord-Holland Noord, die de regio verder willen laten uitgroeien tot biologische groentetuin van Nederland. Het initiatief wordt gesteund door provincie Noord-Holland, Agriboard, het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie en Wageningen UR.

Vóór 1 augustus start Dienst Landelijk Gebied in opdracht van provincie Noord-Holland met een nadere verkenning in BioValley. De verkenning moet inzicht geven in de mogelijkheden van de verschillende stakeholders in de regio voor clustering, vergroting van het biologisch areaal, het aantal biologische tuinders, akkerbouwers en veehouders en het behoud van biologische grond.

Bron: Agriboard


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.