"Binnen tien jaar vestigingen door heel het land"

SoloBio opent 100 procent biologische lunchwinkel in Zeist

Tholen - SoloBio opent woensdag 20 juli een lunchwinkel aan de Steynlaan (20) in Zeist. Pieter Hofland werkt volgens een duidelijke filosofie. "Veel bedrijven gaan produceren om omzetdoelen te halen. Bij ons draait het niet om bedragen, maar om de ambitie." Tachtig procent van de winst van SoloBio gaat naar goede doelen.
 
Uiteindelijk wil Pieter 121 miljoen schenken. "Ik ben op het idee gekomen door de Amerikaanse acteur Paul Newman, de grootste slasaus-gigant ter wereld. Hij heeft eenzelfde bedrag geschonken. Dit las ik een jaar of vier geleden en ik raakte hierdoor geïnspireerd." Alles wat Pieter doet, doet hij dus voor dit doel. "Overigens vinden we het niet erg als iemand anders ons helpt bij het bereiken van dit doel. Misschien met een ander concept?"
 
Pieter heeft in het kort twee doelen: "Ten eerste hebben we ons als doel gesteld dat iedereen, zonder uitzondering, biologisch gaat eten. En ten tweede is het belangrijk dat iedereen één of twee dagen in de week geen vlees meer gaat eten." Hij geeft aan dat er nu ingegrepen moet worden in het leefpatroon. "Als we nu niks doen, is eten over twintig jaar volksvijand nummer 1." Hiermee doelt hij op alle toevoegingen die in voedsel zitten en de manier van produceren. "Voor mensen met allergieën is eten en drinken nu al gevaarlijk."
 

SoloBio staat met een grote 'soepkomkar' ook op biologische markten en festivals

De ondernemer kijkt erg uit naar de opening. "Ons hele concept valt daar te bewonderen. De komende tijd gaan we het perfectioneren en dan willen we uiteindelijk vestigingen door het hele land. Dat gaat binnen tien jaar lukken, let maar op!"
 
In de lunchwinkel zullen broodjes, pasta's, salades, quiches en soepen verkrijgbaar zijn. Deze kunnen afgehaald worden of in de lunchwinkel zelf genuttigd worden. Ook zijn in de winkel koelingen gevuld met gemakkelijk te bereiden 'thuismaaltijden'. Ideaal is het daarom ook dat de lunchwinkel ook na zessen geopend is. Leuk is ook dat gasten onbeperkt thee kunnen drinken voor één euro. Tevens is er gratis toegang tot internet. Opvallend aan de inrichting is de 24-kleurenvloer. "Dit is een samenvatting van de kleuren die op aarde voorkomen."
 

Pieter Hofland helpt mee aan de verbouwing van de 100 procent biologische lunchwinkel

Het idee voor de lunchwinkel is twee jaar geleden ontstaan, maar de mannen zijn er pas sinds januari serieus mee aan de gang. SoloBio staat ook regelmatig op markten, onder meer in Laren. Sinds januari komen er ook steeds meer cateringopdrachten binnen. "Dit is nu zo goed als elke week. Terwijl het helemaal niet de bedoeling was." Er zitten erg leuke opdrachten bij. Zo is onlangs bio- én vega op een bruiloft bruiloft geserveerd.
 
Voor meer informatie:
 
Pieter Hofland, www.solobio.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.