Your Well distributeur Algoplus zeewier

Op 3 mei 2011 is in Brussel de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Your Well Natural Trade & Trade Services en het Franse Algoplus, fabrikant van producten op basis van zeewier. Your Well speelt hiermee in op de sterk toegenomen belangstelling voor natuurlijke, oorspronkelijke en gezonde voeding verzorging in het algemeen en zeewier in het bijzonder. Het is hiermee de eerste aanbieder in Nederland met een complete lijn producten (voeding, verzorging en gezondheid) op basis van Frans zeewier.

Kees Boender, oprichter van Your Well, ziet met de samenwerking een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: een complete lijn gebaseerd op zeewier introduceren om op die manier de bijzondere kwaliteiten van zeewier bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Zeewier wordt al heel lang verwerkt in verschillende producten (zoals chocomel, tandpasta's, sauzen, crèmes). In de voeding is zeewier verder eigenlijk alleen echt bekend van de sushi. In de persoonlijke verzorging is de werking van zeewier, net zoals in gezondheidsproducten met onder andere de microalgen spirulina en chlorella, al veel langer populair.De basis van Algoplus zeewier wordt gevormd door circa 20 houdbare zeewierproducten in specerijvorm (onder andere zeesla, dulse, zeepeterselie, wakame, en nori), als spreads (met Sint Jacobsschelp/zeewier en zeewier tapenade) en als conserven (onder andere zeespaghetti en zeekraal). Alle producten zijn puur natuur, zonder toevoegingen, kleur- en smaakstoffen. Een overzicht van de producten is te vinden op www.algopluszeewier.nl.

Your Well is een samenwerking aangegaan met de Seafirst Foundation en heeft zijn medewerking verleend aan het tot stand komen van het boek Non*Fish*A*Licious van de bekende veganiste Lisette Kreischer. Dit boek, het eerste vis vervangende kookboek, met allerlei zee-recepten zonder vis (en met veel zeewier) werd op 5 juni (World Ocean Day) in Antwerpen gepresenteerd.Daarnaast is Your Well sponsor van de stichting Zeewierwijzer een stichting met als doelstelling de publieke bewustwording over het belang van zeewier als bron van voeding, verzorging en gezondheid te bevorderen, door middel van het verstrekken van informatie en het geven van voorlichting (www.zeewierwijzer.nl).

"Zeewier is de groente van de toekomst. Als in 2050 de wereldbevolking is toegenomen tot 9 miljard hebben wij bij ongewijzigde consumptiepatronen en landbouwmethoden twee aardbollen nodig om ons te voorzien van voedsel, water en energie. Kortom, we moeten wereldwijd de agroproductie verdubbelen, maar natuurlijk zonder dat dit ten koste gaat van natuur, biodiversiteit en milieu. De vraag is: kan dat? Het antwoord is in principe 'ja', mits we ons richten op economisch rendabele alternatieven, die ook duurzaam zijn. Eén daarvan is grootschalige zeewierteelt. En zeewier is daarbij ook nog eens lekker en gezond", aldus Kees Boender

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven