Ter ondersteuning van de lokale biologische boerderijen, namen op 11 juli veertig personeelsleden van het Four Seasons Hotel deel aan het 10 Million Trees-project. Dit is een MVO-initiatief om de vijftigste verjaardag van het hotel te vieren. Het team is erin geslaagd om 300 vijgenbomen te planten op de nabijgelegen biologische boerderij Zen in Fanling, Hong Kong.
Abonneren
Vacatures
Hong Kong: Four Seasons Hotel plant 300 vijgenbomen op bio-boerderij
Four Seasons chef-kok, Herve Fucho, begon meer dan twee jaar geleden samen te werken met biologische boerderij Zen. Hij koopt er diverse biologische groenten in, deze worden in het hotel verwerkt. De samenwerking heeft niet alleen geleid tot het inkopen en serveren van het beste voedsel voor de gasten, maar toont ook aan dat het hotel de bedrijven in de lokale gemeenschap wil ondersteunen.
De 150 al bestaande vijgenbomen op de biologische boerderij zijn ongeveer vier maanden per jaar vruchtbaar. Wanneer de 300 nieuwe vijgenbomen eenmaal volwassen zullen zijn, zal het aanbod van de boerderij bijna verdrievoudigen.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'