Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw verpakkingsmateriaal van Ecovative: Mushroom Packaging

In 2008 won Eben Bayer de Postcode Lottery Green Challenge met zijn biologische isolatiemateriaal Greensulate. Inmiddels wordt zijn product gebruikt als verpakkingsmateriaal van Dell-computers, in plaats van piepschuim.

In april heeft Ecovative een nieuw product gelanceerd: Mushroom Packaging (EcoCradle) voor computers van Dell. Voor het eerst werd EcoCradle gebruikt voor de bescherming van gevoelige elektronische apparatuur.

EcoCradle wordt gemaakt van mycelium en andere materialen die milieuvriendelijk, honderd procent biologisch afbreekbaar en recyclebaar zijn. Bij het produceren van EcoCradle wordt aanzienlijk minder energie gebruikt dan bij de productie van synthetisch schuim. Verder wordt er gebruikt gemaakt van Life Cycle Assesment (LCA) gereedschappen.
 
De afgelopen acht maanden hebben de Ecovative Mushroom engineers druk samengewerkt met het verpakkingsteam van Dell aan de ontwikkeling van de nieuwe EcoCradle formule, gebaseerd op het katoenafval. Het nieuwe materiaal moest niet alleen de servers van 80+ kg ondersteunen, maar ook schokken goed absorberen.

"Wij zijn zeer verheugd dat onze Mushroom Packaging een nieuwe markt gaat bestormen. Ik ben uitermate trots op ons team, dat vaak tot in de late uurtjes en in weekenden heeft gewerkt om dit mogelijk te maken. Ik ben ook zeer onder de indruk van het team van Dell; ze hebben visie, zijn toegewijd, en tonen leiderschap als het gaat om het significant verkleinen van hun impact op het milieu van onze planeet", aldus Eben Bayer.
 
Bron: SYNC

Publicatiedatum: