Nieuw verpakkingsmateriaal van Ecovative: Mushroom Packaging

In 2008 won Eben Bayer de Postcode Lottery Green Challenge met zijn biologische isolatiemateriaal Greensulate. Inmiddels wordt zijn product gebruikt als verpakkingsmateriaal van Dell-computers, in plaats van piepschuim.

In april heeft Ecovative een nieuw product gelanceerd: Mushroom Packaging (EcoCradle) voor computers van Dell. Voor het eerst werd EcoCradle gebruikt voor de bescherming van gevoelige elektronische apparatuur.

EcoCradle wordt gemaakt van mycelium en andere materialen die milieuvriendelijk, honderd procent biologisch afbreekbaar en recyclebaar zijn. Bij het produceren van EcoCradle wordt aanzienlijk minder energie gebruikt dan bij de productie van synthetisch schuim. Verder wordt er gebruikt gemaakt van Life Cycle Assesment (LCA) gereedschappen.
 
De afgelopen acht maanden hebben de Ecovative Mushroom engineers druk samengewerkt met het verpakkingsteam van Dell aan de ontwikkeling van de nieuwe EcoCradle formule, gebaseerd op het katoenafval. Het nieuwe materiaal moest niet alleen de servers van 80+ kg ondersteunen, maar ook schokken goed absorberen.

"Wij zijn zeer verheugd dat onze Mushroom Packaging een nieuwe markt gaat bestormen. Ik ben uitermate trots op ons team, dat vaak tot in de late uurtjes en in weekenden heeft gewerkt om dit mogelijk te maken. Ik ben ook zeer onder de indruk van het team van Dell; ze hebben visie, zijn toegewijd, en tonen leiderschap als het gaat om het significant verkleinen van hun impact op het milieu van onze planeet", aldus Eben Bayer.
 
Bron: SYNC


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven