Vervaardigt ook bio-bruidstaarten

Biologisch brood belangrijk onderdeel bij Bakkerij van Voorthuizen

Bakkerij van Voorthuizen is een begrip in de regio Lunteren. De winkels zijn gevestigd in Barneveld, Ederveen, Lunteren, Renswoude en Renkum. In Ederveen is de broodbakkerij, in Lunteren de banketbakkerij en in Renkum heeft men een eigen chocolaterie. Specialiteit zijn oliebollen en men heeft een ruime keuze in alle soorten taarten. Voor bedrijven zijn er belegde broodjes. In de regio Lunteren worden deze bezorgd. Een twintigtal medewerkers zorgt voor de dagelijkse gang van zaken.

Biologisch brood

"Belangrijk onderdeel binnen onze bakkerij is biologisch brood", laat Enny van Voorthuizen weten. "Hiervoor zijn we speciaal gecertificeerd bij de Skal en mogen daarom biologisch brood en banket verkopen. Wil men een smakelijk, voedzaam en gezond desem - of gistbrood, zonder toevoeging dan kiest men voor een biologisch brood. Biologisch brood onderscheidt zich qua uiterlijk nauwelijks van ander brood. Er is echter met biologische grondstoffen gewerkt. Het bevat geen lijst van extra toevoegingen, zoals bij veel brood uit de supermarkt het geval is", is de mening van Enny.

Eén blik op het etiket spreekt volgens haar al boekdelen. "Qua gezondheid en smaak heeft het een streepje voor op massaproductiebrood. Het bestaat uit meel, zout, water, simpel en is daardoor krachtig van smaak. Aan het brood van de reguliere supermarkt worden diverse voedingstoffen toegevoegd om het brood zogenaamd gezonder te maken. Wat door veel supermarkten als gezond brood wordt voorgesteld, is het vaak niet."

Biologische bruidstaarten

"Er wordt ook veel aandacht besteed aan de productie van banket. Onze bakkers zijn hierin gespecialiseerd. Er is een aparte locatie ingericht. Een belangrijk onderdeel binnen de banketproductie is het vervaardigen van biologische bruidstaarten. In onze bakkerij wordt veel tijd besteed aan onverwachte zaken. In onze bakkerij in Renswoude kunnen kinderfeestjes worden gegeven. Er is een ruimte om gezellig met een gezelschap te genieten van een 'high tea'. Tevens worden diverse keren per jaar workshops gegeven in de bakkerij."
 
Bron: EdeStad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven