Regering moet beloftes inlossen

Finland: Bio-landbouworganisatie roept op tot BTW-verlaging

In Finland wordt kritisch gekeken naar de rol die de nieuwe overheid speelt in de ontwikkeling van de biologische sector. De 'Finnish Association for Organic Farming' roept politici op om hun beloftes in te lossen door de BTW op bio-producten te verminderen of zelfs helemaal te schrappen. Jukka Lassila (foto), de vice-voorzitter van die organisatie, roept de regering op om milieucriteria in de belastingen op te nemen. Zo zou jaarlijks twintig miljoen euro meer in de natuurlijke voedingssector kunnen worden gepompt.

In het voorjaar riepen bijna alle Finse politieke partijen op voor een lagere BTW op biologische voeding. En demissionair minister van Landbouw Sirkka-Liisa Anttila suggereerde dat de BTW volledig moest verdwijnen om de sector te stimuleren.
Biologische voeding is ook als doelstelling geïdentificeerd in het rapport dat het 'National Brand Taskforce' in de herfst van 2010 heeft uitgebracht.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.