Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prototype zoog ook bladeren op

Vietnamese bio-theeteler gebruikt 'stofzuiger' om ongedierte te bestrijden

Theetelers uit Phu Lam (Vietnam) maken zich zorgen over de effecten van bestrijdingsmiddelen op de kwaliteit van hun gewassen. De enige manier om geen bestrijdingsmiddelen te hoeven gebruiken, is om het ongedierte met de hand te vangen. Dat is echter moeilijk en tijdrovend. Biologische teler Nguyen Van Hoan heeft hier een oplossing voor gevonden. Na twee jaar van experimenteren, heeft hij zijn eigen ongedierteverdelver ontwikkeld. Het lijkt op een stofzuiger.

Het apparaat is een turbine met ventilator die een sterke zuiging creƫert, waarmee insecten worden aangetrokken. "Sinds ik de machine gebruik, heb ik al veel plagen uitgeroeid. En na iedere oogst, gebruik ik het om de nieuwe generatie planten te beschermen."

Enkele jaren geleden is in Phu Lam de biologische theeteelt goed op gang gekomen. "Mijn familieleden moesten echter nog voor de dageraad opstaan om de plagen te voorkomen. Daardoor kwam ik op het idee om deze 'stofzuiger' te bouwen." Dit ging niet zonder slag of stoot. Zo zoog een prototype niet alleen insecten op, maar nam ook de bladeren mee.

Onlangs ontving Hoan een zilveren medaille voor zijn uitvinding van de Viet Nam Farmers' Union. 
Publicatiedatum: