De Horeca Fabriek stelt elk jaar een lijst op van trends in het interieur van horecabedrijven. Deze zijn samengesteld naar aanleiding van de vernieuwingen en veranderingen binnen de branche, wereldwijd. De horecabedrijven die jaarlijks nog steeds financieel verbeteren, zijn de bedrijven die blijven innoveren op zowel culinair als op het gebied van de algehele uitstraling. De gast is, immers kritischer geworden.
De vijf do's:
1. 'Vintage' interieur
Natuurlijke, cosmopolitische, en funky, elementen gecombineerd met modern design. Het interieur hoeft allemaal niet op elkaar afgestemd te zijn. Oude meubelen gecombineerd met design meubelen.
2. Natuurlijke producten etaleren
Zien doet verkopen. Versheid geeft kwaliteit aan. Laat zien wat je in huis hebt. Steeds meer restaurants laten hun producten zien om aan te geven dat er alleen met versproducten wordt gewerkt. Laat dit altijd door een 'etaleur' doen die bekend is met het inrichten van restaurants.
3. Boutique Hotels
De boutique-hotels schieten als paddenstoelen uit de grond. Het betekent investeren in echtheid en authenticiteit en vooral de hospitality-designclichés links laten liggen.
4. Concept styling (Detail Design)
Een goede horeca-exploitatie hangt samen met de juiste details. Kloppen de details niet dan ziet u dat terug in uw omzet. Concepten als 'All you can eat' zijn zwaar in opkomst. De populariteit is los van de prijs mede te danken aan de achterliggende gedachten. Een concept moet een verhaal hebben.
5. Duurzaam, biologisch en gezond
Rekening houden met gezonder eten, het gebruik van duurzame materialen, het besparen van energie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gasten weten dit steeds meer te waarderen.
De vijf dont's:
1. Steigerhouten meubelen
Naast het feit dat de kwaliteit te wensen overlaat is deze trend inmiddels overgewaaid. De trend van dit moment zijn voornamelijk 'Eikenhout' gefineerd, grey wash en geolied hout.
2. Barokprints
In veel horeca zaken zie je tegenwoordig overal 'Barok' prints terug. In vorm van behang, meubels, lampen et cetera. Alles wat teveel is, heeft een houdbaarheidsdatum.
3. Alles wat te maken heeft met 'Bling – Bling'
De trend 'anti bling – bling' is een reactie op de overgestyleerde, glossy restaurants die wereldwijd verrijzen. Antiglamour staat voor casual en toegankelijke restaurants met een authentieke sfeer, waarbij naturel en stevig houten meubilair de boventoon voeren.
4. Buddha's en overige spirituele uitingen
Je kan tegenwoordig geen horecagelegenheid binnenstappen of je wordt geconfronteerd met Buddha's, Ganesha's, Hotels etcetera. Als eerder gezegd: "alles wat teveel is, heeft een houdbaarheidsdatum." Wees vernieuwend en laat je voorlichten door experts op het gebied van het inrichten van horecazaken.
5. Beschadigd en kapot servies
Belangrijker dan ooit, is de presentatie van gerechten. Het gebeurt nog steeds dat de meest fantasierijken gerechten gepresenteerd worden op versleten maar vooral kapotte borden. Dit kan echt niet. Kwaliteit, hygiëne, service en uitstraling zijn toch de unique selling points binnen de horecabranche. Daar hoort de presentatie van servies, bestek en glaswerk zeker bij.
Bron: Pretwerk, De Horeca Fabriek

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- "Milieumaatregelen voor landbouw zijn doeltreffend en gaan niet ten koste van voedselproductie"
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Stadsmeisje Annemiek werd biologische boerin
- Zeewierboerderij en verwerkingsunit Dutch Seaweed Group Skal-gecertificeerd
Top 5 - afgelopen maand
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- "Milieumaatregelen voor landbouw zijn doeltreffend en gaan niet ten koste van voedselproductie"
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- In Memoriam: Jaap van Westering
- "Ik wil weleens zien wie ons op dit moment qua kostprijs kan verslaan"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-16 Bijzondere restaurantervaring: 3D visualisatie van de weg van het eten naar je bord
- 2022-08-10 "Londense reclamebeperking voor junkfood voorkomt bijna 100.000 gevallen van obesitas"
- 2022-08-08 De salades van SLA zijn nu via Crisp door heel Nederland verkrijgbaar
- 2022-07-21 Alpecin-Deceunick lanceert eigen voedingsapp met Foodmaker
- 2022-07-20 Grote inhaalslag voor de horeca dit jaar met verwachte volumegroei van 30% tot 35%
- 2022-07-19 Finalisten Gaia Green Awards 2022 zijn bekend
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek