"Planning is cruciaal, we handelen op een open en eerlijke manier"

GR Organics International levert jaarrond compleet Agf-pakket

Tholen – GR Organics International in Nieuw-Vennep levert een compleet Agf-pakket voor de bio- en reguliere retail. "Bij ons kan men op één plek terecht voor jaarrond biologische groente en fruit", vertelt Peter Abma. Het bedrijf groeit boven verwachting, daarom is het team inmiddels versterkt met Anneke Koekoek en GR Organics heeft deze week het BRC-certificaat gehaald. "Zeker het afgelopen jaar zijn de lijnen verder verkort door direct bij telers af te nemen en een enorme toename van eigen import. De handel is hiermee meer dan verdubbeld. In de toekomst gaan we nog meer direct bij de teler afnemen, zodat wij de enige schakel tussen teler en retail zijn."Peter vertelt meer over de gang van zaken binnen GR Organics International. "We handelen op een open en eerlijke manier. Klanten weten wat ze aan ons hebben Met een aantal relaties hebben we een open-prijs-calculatie. Er worden dan afspraken voor het hele seizoen gemaakt, over rassen, maten en volumes." Het verpakken van de producten laat hij graag over aan Amigio Foodpacking in Poeldijk. "Ik ken dit bedrijf al heel lang. Zij besteden echt extra zorg aan het verpakken. De bio-afbreekbare verpakkingen rondom onze producten zien er altijd keurig netjes uit."
 

Griekenland

Toen GR Organics International in augustus 2009 begon, richtte het bedrijf zich met name op de import vanuit Griekenland. Logisch, aangezien hij het handelsbedrijf samen met een Griekse partner startte. Al snel werd de handel ook naar andere landen uitgebreid. Mede daardoor ondervindt GR Organics geen hinder van de huidige situatie in Griekenland. "We hebben daar sowieso weinig last van, omdat we enkel producten importeren vanuit Griekenland en zelf het transport regelen."


Focus op fruit

Momenteel is GR Organics druk met Spaans steenfruit, Griekse meloenen en het citrus uit Zuid-Afrika. Anneke vertelt dat de focus nog altijd op fruit ligt, maar dat ze nu ook steeds meer in groenten handelen. "Dit zal echter nooit zoveel worden als het fruit. De groenten zijn echt een extra service."

Er komen regelmatig nieuwe producten bij. Zo zullen er vanaf de winter Navelina's bij komen. "Zij worden geteeld op een Grieks eiland, op 150-jaar oude plantages. Dit zijn de lekkerste sinaasappelen in de wereld." Peter heeft de meeste teeltlocaties zelf al eens bezocht. Het is voor hem erg belangrijk om dit met eigen ogen te zien en persoonlijk kennis te maken met de telers." De meeste telers doen zelf al sociale projecten. "Ik vind het belangrijk om dergelijke telers te ondersteunen, door ervoor te zorgen dat wij de producten tegen een eerlijke prijs afzetten."


Peter en Anneke in Nieuw-Vennep

Vooroordelen

Peter draait al een tijd mee in de bio-wereld. De sector spreekt hem erg aan. "Het is gewoon een heel andere manier van zakendoen. Er wordt echt nagedacht, In dit wereldje heerst het besef dat 3,50 voor een doos ananassen geen normale prijs is." Hij ergert zich aan de vooroordelen die nog altijd heersen over biologisch. "Zo zou het te duur zijn, lastig verkrijgbaar en snel te bederven. Dit is allemaal niet waar. Het draait om de planning. Het product moet op het juiste moment en op de juiste manier in de winkels terecht komen. Wel is bio in de supermarkten duurder, doordat bio-producten alleen verpakt aangeboden mogen worden. In de natuurvoedingswinkels is dit anders, daar mag het wel 'los' in de schappen liggen."

Voor meer informatie:

Anneke Koekoek en Peter Abma
GR Organics International
Marktweg 25
2153 PG Nieuw-Vennep
0252 620948
anneke@gr-organics.nl
www.gr-organics.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven