Maar wat is dat nu eigenlijk: een biologische wijn? Dat is heel simpel. Wijn die is gemaakt van biologisch geteelde druiven. Druiven die met aandacht en zorg voor het milieu zijn geteeld, zonder gebruik van kunstmest, gentechnologie en met een minimaal gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen.
In de biologische wijnbouw wordt heel bewust gebruik gemaakt van de natuurlijke begroeiing in en om de wijngaard. Dat is namelijk goed voor de bodem. Zo kun je wijngaarden tegenkomen met prachtige veldbloemen tussen de wijnstokken. Om de begroeiing wel een beetje in de hand te houden wordt er door de wijnboer geploegd en gemaaid. Sommigen laten zelfs schapen grazen tussen hun wijnstokken, om de groei van onkruid te beheersen.
Groene wijn bij PLUS
In het wijnschap van de supermarkten van PLUS liggen verschillende biologische wijnen, zoals:- De Initium, een kruidige niet te zware rode wijn uit Navarra voor 4,59 euro
- De Running Duck Shiraz uit Zuid-Afrika, een biologische wijn waaraan bovendien geen sulfiet is toegevoegd. De wijn kost 5,49 euro
- Het Gamma Bio met een Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot en Syrah, alle voor 4,99 euro
- De huiswijn La Mancha in rood, wit en rosé is ook biologisch en is 3,59 euro per fles.