Groene wijn bij Plus

Plus is de Beste Wijnsupermarkt van Nederland. Dit bleek onlangs uit onafhankelijk consumentenonderzoek. En die prijs kregen ze niet voor niets. Ze lopen namelijk voorop, ook op het gebied van biologische wijnen.

Maar wat is dat nu eigenlijk: een biologische wijn? Dat is heel simpel. Wijn die is gemaakt van biologisch geteelde druiven. Druiven die met aandacht en zorg voor het milieu zijn geteeld, zonder gebruik van kunstmest, gentechnologie en met een minimaal gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen.

In de biologische wijnbouw wordt heel bewust gebruik gemaakt van de natuurlijke begroeiing in en om de wijngaard. Dat is namelijk goed voor de bodem. Zo kun je wijngaarden tegenkomen met prachtige veldbloemen tussen de wijnstokken. Om de begroeiing wel een beetje in de hand te houden wordt er door de wijnboer geploegd en gemaaid. Sommigen laten zelfs schapen grazen tussen hun wijnstokken, om de groei van onkruid te beheersen.

Groene wijn bij PLUS

In het wijnschap van de supermarkten van PLUS liggen verschillende biologische wijnen, zoals:
  • De Initium, een kruidige niet te zware rode wijn uit Navarra voor 4,59 euro
  • De Running Duck Shiraz uit Zuid-Afrika, een biologische wijn waaraan bovendien geen sulfiet is toegevoegd. De wijn kost 5,49 euro
  • Het Gamma Bio met een Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot en Syrah, alle voor 4,99 euro
  • De huiswijn La Mancha in rood, wit en rosé is ook biologisch en is 3,59 euro per fles.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven