
Momenteel is zomerfruit een belangrijk ingrediënt in het ijs. "We werken nu veel met bramen, kruisbessen en er is bijvoorbeeld ijs met mascarpone-aalbesmaak. Verder is er yoghurtijs met rode besjes en binnenkort zullen ook aardbeien en frambozen in het ijs verwerkt worden." Het rabarberijs is overigens bijna op, aangezien de voorraad aan biologische rabarber opraakt.

In de winter gaat Frozen Dutch weer over op de winterse ingrediënten. Stoofpeerijs bijvoorbeeld, of bloedsinaasappelijs. Tevens zijn er dan voldoende appelen en peren beschikbaar om mee te werken. "Ook dan hebben we nog wat verrassingen in petto!"
Aan de bedrijfsnaam is al af te leiden dat het gaat om een volledig Nederlands product. "Hiermee maken we het onszelf wel moeilijk, maar we houden van een uitdaging."

Reggy Gunn en Reint Schuring van Frozen Dutch op de Lentemarkt van De Groene Passage.
De belangstelling voor het ijs van Frozen Dutch groeit harder dan verwacht. Daarom is de producent nu druk bezig met het structureren van de (verhoogde) productie.
Voor meer informatie:
Frozen Dutch
Asterweg 17-A15
1031 HL Amsterdam
020 6366635
ijs@frozendutch.nl
www.frozendutch.nl