Deel van assortiment is biologisch

Eerste Nederlandse EXki opent donderdag 14 juli in Den Haag

In Den Haag opent donderdag 14 juli officieel de eerste, Nederlandse EXki. Voor de snelle, gezonde, duurzame en (deels) biologische hap. EXKi is een Belgisch concept en heeft al 51 vestigingen in steden als Brussel, Parijs, Milaan en Luxemburg. Het serveert kant-en-klare broodjes, salades, soepen, verse sappen én koffie.

Biologisch

Alle producten bij EXKi zijn volledig vrij van kunstmatige kleurstoffen en andere 'productverbeteraars'. Tevens is een deel van het assortiment biologisch. Om de beste kwaliteit te kunnen garanderen worden alle producten dagvers bereid met seizoensgebonden ingrediënten. EXKi verandert de menukaart ieder half jaar, aansluitend op het seizoen.

Milieuvriendelijk

EXKi doet er alles aan om het effect van haar bedrijfsvoering op het milieu en de maatschappij te minimaliseren. In samenwerking met het WWF wordt de ecologische voetafdruk van de restaurants berekend om deze vervolgens proactief te verkleinen. Veel zorg gaat bijvoorbeeld uit naar milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen, scheiding van afval en gebruik van groene energie.

Achtergrond

EXki is een initiatief van de 3 Belgen Frédéric Rouvez, Nicolas Steisel en Arnaud de Meeûs. De eerste vestiging opende in 2001 in Brussel. Een jaar later opende in dezelfde stad een tweede. Ondanks de groei blijft het concept trouw aan haar basisprincipes: het bieden van een breed assortiment dat bestaat uit gezonde en evenwichtige producten die worden bereid met natuurlijke, verse en kwalitatief hoogstaande ingrediënten.

Bron: Horeca Entree

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven