Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Omschakeling naar bio om hogere prijs te kunnen vragen"

Voor het eerst minder dan 1000 melkveebedrijven in Vermont

In mei hebben acht melkveebedrijven in Vermont hun deuren gesloten. Hiermee is het aantal bedrijven van 1001 naar 993 gedaald. Voor het eerst heeft de staat Vermont hierdoor minder dan 1000 melkveebedrijven.

"Eerlijk gezegd ben ik verrast dat er niet meer bedrijven verloren zijn gegaan sinds de prijsdalingen", reageert Bob Parsons, landbouw-econoom van de University of Vermont Extension. "Ik denk dat deze cijfers een eerbetoon zijn aan het doorzettingsvermogen van de boeren in Vermont. Ze zijn echt van plan om ook op de lange termijn te overleven."

Volgens de 'Northeast Organic Farming Association' van Vermont zijn er nu meer dan 200 gecertificeerde biologische melkveebedrijven in de staat. "Dit zijn voornamelijk landbouwbedrijven die niet meer kunnen uitbreiden. Zij kunnen als biologische landbouwer toch de winst verhogen door een product te produceren dat zij tegen een hogere prijs kunnen verkopen", aldus Parsons.

"We zijn twee structuren aan het samenvoegen in Vermont", zegt hij. "Dit is een welkome trend", aldus Chuck Ross, landbouwsecretaris van Vermont. "Onze zuivelgemeenschap is aan het diversifiëren. En een gevarieerde economie is meestal een sterkere economie."

Publicatiedatum: