Amerikaanse riskeert gevangenisstraf met bio-groentetuin in voortuin

Julie Bass kwam op het idee door Michelle Obama. Waarom zou zij niet een bio-groentetuin in haar eigen voortuin creëren? Dit bleek geen goed plan: ze moet mogelijk drie maanden de gevangenis in.Net als veel consumenten vond Julie uit Oak Park (Michigan) biologische groenten te duur. Daarom besloot ze een eigen tuin aan te planten. Ze ging echter de fout in doordat ze besloot om dit in haar voortuin te doen. "We dachten dat het gaaf zou zijn wanneer de buren de groenten konden zien groeien. De kinderen in de buurt vinden het geweldig, zij komen me regelmatig helpen."De plaatselijke autoriteiten geven echter aan dat in een voortuin alleen 'geschikt' levend plantenmateriaal mag groeien. Stedenbouwkundigen zeggen dat de groenten, om wat voor reden dan ook, daarvoor niet in aanraking komen.

Bass kreeg een waarschuwing, vervolgens een boete en inmiddels wordt ze beschuldigd van een misdrijf. Ze heeft wel een achtertuin, maar is niet van plan om op korte termijn de planten te ontwortelen en te herplanten. De hoorzitting staat gepland voor 26 juli.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.