"Creëren een gunstig klimaat voor omschakeling"

Les 2 Vaches moedigt omschakeling aan met regionaal project

De Franse zuivelproducent Les 2 Vaches is een regionaal project gestart om landbouwers aan te moedigen tot omschakeling. Om biologische yoghurt te maken, is biologische melk nodig. Dit klinkt simpel, maar door de explosieve vraag naar biologische voedselproducten wordt zelfs in Frankrijk de sector geconfronteerd met een tekort. Om dit probleem op te lossen, is Les 2 Vaches in Normandië een project gestart om de conversie naar biologische te vergemakkelijken.

Gunstig klimaat creëren

Er is een samenwerking aangegaan met de kamer van landbouw van Normandië, een regionale biologische landbouw vereniging 'Grab', dierenartsen en landbouwkundige hogescholen. "Het is een volledige benadering. Alle aspecten die het de boer kunnen vergemakkelijken zijn erin meegenomen. We willen een gunstig klimaat creëren voor omschakeling", licht Daniel Tirat toe, directeur van Stonyfield France (waartoe La 2 Vaches behoort). "Dierenartsen geven een opleiding in de kridengeneeskunde. Ook hebben we gewerkt aan het maximaliseren van de verkoopprijs van de slachtkoeien."Ook is er een proefboerderij opgericht, daar kunnen de boeren meer te weten komen over akkerbouw, zodat zij zelf (een deel van) hun diervoeders kunnen produceren.

Les 2 Vaches heeft inmiddels elf melkleveranciers. Deze zijn overigens niet alleen in Normandië gevestigd, maar ook in Bretagne en Pays de la Loire. Het doel is om uiteindelijk dertig leveranciers in Normandië te krijgen.Klik hier voor de bio-pagina op de website van Les 2 Vaches.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.