Cup2paper: nieuwe duurzame koffiebeker

Met de lancering van cup2paper bieden SITA en Biological Solutions een duurzame oplossing voor wegwerpbekertjes. Deze nieuwe koffiebekers kunnen - in tegenstelling tot andere wegwerpbekers - gewoon bij het oud papier. De bekers zijn 100 procent recyclebaar en zowel de productie als het transport is 100 procent CO2-neutraal. Bovendien stimuleert het slimme ontwerp hergebruik, waardoor minder koffiebekers nodig zijn. Cup2paper vormt hiermee een uniek concept waarmee een grote milieuwinst te behalen is.

"Met cup2paper kunnen bedrijven laten zien dat zij duurzaamheid serieus nemen en ├ęcht integreren in hun bedrijf; tot op de werkvloer. Dat is inmiddels gebleken bij Achmea. Een uitgebreide pilot die we onlangs met hen hebben gehouden, heeft aangetoond dat het concept werkt en het materiaal heel goed recyclebaar is", vertelt Charles de Klerk, Directeur Marketing en Communicatie van SITA Nederland.

100 procent recycling

Uit de levenscyclusanalyse van IVAM en Partners for Innovation blijkt dat cup2paper veruit de laagste milieu-impact heeft van alle andere oplossingen voor wegwerpbekers. Zo is de milieubelasting maar liefst 76 procent lager dan plastic bekers die bij het restafval gaan en 65 procent minder dan papieren bekers met een plastic coating. De cup2paper-bekers hebben een milieuvriendelijke coating en zijn van nieuw papier gemaakt. Hierdoor zijn de vezels lang genoeg om het papier van de bekers zelfs tot zeven keer te recyclen. Daarnaast stimuleert het design hergebruik: medewerkers kunnen hun naam noteren en aangeven hoe zij hun koffie of thee drinken. "Een eenvoudige manier om hergebruik tijdens de volgende koffieronde te stimuleren en het verbruik te beperken", legt De Klerk uit. "Een vermindering van 10 procent levert alleen al in Nederland een besparing op van 300 miljoen bekertjes per jaar."

100 procent klimaatneutraal

De bekers van cup2paper hebben de laagste milieu-impact. Zo is het papier in de duurzame koffiebeker FSC- of PEFC-gecertificeerd. Het FSC- of PEFC-keurmerk geeft de zekerheid dat het hout dat als grondstof voor het papier van de bekers wordt gebruikt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Daarnaast wordt de CO2-uitstoot, die vrijkomt bij de productie en het transport van de bekers volledig geneutraliseerd. Dit gebeurt door middel van een afdracht aan het Klimaatfonds Haaglanden. Dit fonds steunt projecten in Nederland die zijn gericht op energiebesparing, alternatieve energie en duurzaam vervoer.

Voor meer informatie: www.cup2paper.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven