Karin Wanders van De Saanenhof Brabantse Held van de Smaak 2011

Karin Wanders van De Saanenhof is de Brabantse Held van de Smaak 2011. Het bedrijf levert geitenkaas aan restaurants. De Saanenhof focust zich op het maken van rauwmelkse Heezer-geitenkaas en werkt op biologisch-dynamische wijze. Al het ruwvoer voor de 700 geiten komt van het eigen bedrijf of uit de regio. Het eindproduct is dan ook volledig lokaal, evenals de afzet.

De Saanenhof levert de geitenkaas als dertig jaar aan talloze restaurants in de regio.

Youth Food Movement

Wanders (afbeelding) is lid van de Youth Food Movement (YFM) en studeert Gezondheidswetenschap. "Ik wil uitzoeken wat voor een effect voeding op de mens heeft en op wat voor manieren gezonde voeding voor de mens kan samengaan met gezonde voeding voor de aarde. En dat is precies wat YFM ook wil weten."

Week van de Smaak

De Held van de Smaak is een onderdeel van de Week van de Smaak. Het thema dit jaar is ambachtelijke zuivel en kaas. In elke provincie wordt een winnaar gekozen. Alle winnaars dingen mee naar de landelijke titel Held van de Smaak 2011.

Bron: Horeca Entree

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.