'Nutrition Keys' verhullen soms belangrijke informatie

Hain Celestial bekijkt productetikettering kritisch

Hain Celesial heeft nogmaals aangegeven zich voortdurend in te zetten voor een 'back-to-basics'-aanpak van de etikettering van producten. De producent van natuurlijke- en biologische producten erkent dat sommige 'Nutrition Keys' op de verpakking belangrijke informatie over een product kunnen verhullen. Hain Celestial heeft dit etiketteringssysteem eerder dit jaar geïntroduceerd. Onlangs werd het systeem in een column in de 'New England Journal of Medicine' bekritiseerd. Hain Celestial hoopt dat alle bedrijven die consumentengoederen verpakken de 'truth-in-labeling standards' zullen omarmen.

"We hebben de verantwoordelijkheid om consumenten goed voor te lichten, zodat zij de juiste keuzes kunnen maken voor zichzelf en hun gezinnen", aldus directeur Irwin Simon. "We steunen verder onderzoek en discussie over dit belangrijke onderwerp."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.