Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biomassa opent eerste biologische zuivelfabriek in Libanon

Biomass Organic Products heeft de eerste biologische zuivelfabriek in Libanon geopend. Hierin zullen verscheidene lokale en EU-gecertificeerde biologische zuivelproducten geproduceerd gaan worden. Deze zullen vanaf deze maand verkocht worden door heel Libanon.

De fabriek is gevestigd in Qab Elias en werd geopend door de Libanese minister van landbouw Dr. Hussein El Hajj Hassan. Het is de eerste faciliteit in het Midden-Oosten dat een wijde variëteit aan EU-gecertificeerde bio-zuivelproducten zal gaan produceren. Tot de producten behoren onder andere yoghurt, geitenkaas, Halloumi-kaas, Akkawi-kaas en Baladi-kaas.

"Het idee is twee jaar geleden ontwikkeld. Er was vraag naar veiligere en meer gecontroleerde zuivelproducten in Libanon", zegt Joseph Massoud. Hij is oprichter en directeur van Biomass.


De opening van de fabriek in QAB Elias

"Ons biologische voeding- en drankenbedrijf bestaat sinds 2008, maar onze uitdaging in de biologische zuivel was om een volledige economische cyclus tussen de Libanese landbouw en industrie te creëren. Dit om bio-zuivelproducten beschikbaar te maken voor de Libanese consument." De producten van Biomass, zoals groenten, eieren, kruiden, fruit en dranken, zijn al breed verkrijgbaar in toonaangevende winkels door heel Libanon.