Biomassa opent eerste biologische zuivelfabriek in Libanon

Biomass Organic Products heeft de eerste biologische zuivelfabriek in Libanon geopend. Hierin zullen verscheidene lokale en EU-gecertificeerde biologische zuivelproducten geproduceerd gaan worden. Deze zullen vanaf deze maand verkocht worden door heel Libanon.

De fabriek is gevestigd in Qab Elias en werd geopend door de Libanese minister van landbouw Dr. Hussein El Hajj Hassan. Het is de eerste faciliteit in het Midden-Oosten dat een wijde variëteit aan EU-gecertificeerde bio-zuivelproducten zal gaan produceren. Tot de producten behoren onder andere yoghurt, geitenkaas, Halloumi-kaas, Akkawi-kaas en Baladi-kaas.

"Het idee is twee jaar geleden ontwikkeld. Er was vraag naar veiligere en meer gecontroleerde zuivelproducten in Libanon", zegt Joseph Massoud. Hij is oprichter en directeur van Biomass.


De opening van de fabriek in QAB Elias

"Ons biologische voeding- en drankenbedrijf bestaat sinds 2008, maar onze uitdaging in de biologische zuivel was om een volledige economische cyclus tussen de Libanese landbouw en industrie te creëren. Dit om bio-zuivelproducten beschikbaar te maken voor de Libanese consument." De producten van Biomass, zoals groenten, eieren, kruiden, fruit en dranken, zijn al breed verkrijgbaar in toonaangevende winkels door heel Libanon.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven