Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coop Supermarkten gaat over op Groene Stroom

Coop Supermarkten schakelt over op Groene Stroom. Het bewijst ermee opnieuw het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Commercieel directeur Gerard Koning: "We denken al jaren in duurzame oplossingen. Eén ervan is kiezen voor honderd procent groene stroom. Ook vanuit onze klanten komt die keuze als nadrukkelijke wens naar voren." Deze week besteedt Coop aandacht aan de overstap. Onder meer in de winkels en weekkranten geven opvallende uitingen met 'groene stekkers' de boodschap krachtig aan.

Al jaren actief in duurzaam

Gerelateerd aan duurzaamheid is Coop Supermarkten al jaren bijzonder actief. Binnen het bedrijf is een Energiezorgsysteem geïmplementeerd. Coop is toegetreden tot het convenant 'Energiebesparing bij Supermarkten'. En voor alle vestigingen is er een individueel winkelplan dat gerealiseerde en toekomstige duurzame maatregelen inzichtelijk maakt. Coop hecht ook veel waarde aan energiebesparing buiten de winkel, met name op het gebied van transport, afval en verpakkingen. Zo worden rijroutes van vrachtwagens geoptimaliseerd zodat er veel minder kilometers en vrachtwagenbewegingen nodig zijn. Ook is de organisatie intensief bezig met gescheiden afvalstromen, hergebruik van verpakkingsmaterialen en verwerking van organisch en restafval.
 
Bron: Supermarkt Actueel
Publicatiedatum: