Effect van voeding bij de bewoners wordt gemeten

Onderzoek naar biologische streekproducten in zorgcentra

Onderzoekers van het Louis Bolk Instituut zijn een project in de woonzorgcentra Insula Dei en Huize Kohlmann in Arnhem gestart. Vanaf 1 juli krijgen de bewoners maaltijden geserveerd met voornamelijk biologische streekproducten. Daarnaast is er aandacht voor smaak en ambiance. Het doel is het effect te meten van deze voeding bij de bewoners.

Effect van goede maaltijden

Praktijkvoorbeelden bij andere zorgcentra in Nijmegen en Veghel lijken erop te wijzen dat een goede maaltijd tot minder ondervoeding leidt. Daarnaast blijven de bewoners langer aan tafel zitten en genieten ze van de producten die, net als vroeger, van dichtbij komen. De reële effecten op de gezondheid zijn echter nog niet gemeten. Ook de tevredenheid over de maaltijd en de smaakbeleving komen in dit nieuwe onderzoek aan bod.

Drie metingen in één jaar

In juni 2011 heeft de nulmeting plaatsgevonden. In december 2011 en juni 2012 voeren de onderzoekers de overige metingen uit. Het onderzoek wordt anoniem uitgevoerd en de onderzoekers bestuderen de eventuele gezondsheidseffecten van de gehele groep deelnemers. Projectleider Inge Boers verwacht dat de resultaten eind 2012 beschikbaar zijn.
 
Bron: Louis Bolk Instituut

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.