Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Effect van voeding bij de bewoners wordt gemeten
Onderzoek naar biologische streekproducten in zorgcentra
Onderzoekers van het Louis Bolk Instituut zijn een project in de woonzorgcentra Insula Dei en Huize Kohlmann in Arnhem gestart. Vanaf 1 juli krijgen de bewoners maaltijden geserveerd met voornamelijk biologische streekproducten. Daarnaast is er aandacht voor smaak en ambiance. Het doel is het effect te meten van deze voeding bij de bewoners.
Effect van goede maaltijden
Praktijkvoorbeelden bij andere zorgcentra in Nijmegen en Veghel lijken erop te wijzen dat een goede maaltijd tot minder ondervoeding leidt. Daarnaast blijven de bewoners langer aan tafel zitten en genieten ze van de producten die, net als vroeger, van dichtbij komen. De reële effecten op de gezondheid zijn echter nog niet gemeten. Ook de tevredenheid over de maaltijd en de smaakbeleving komen in dit nieuwe onderzoek aan bod.
Drie metingen in één jaar
In juni 2011 heeft de nulmeting plaatsgevonden. In december 2011 en juni 2012 voeren de onderzoekers de overige metingen uit. Het onderzoek wordt anoniem uitgevoerd en de onderzoekers bestuderen de eventuele gezondsheidseffecten van de gehele groep deelnemers. Projectleider Inge Boers verwacht dat de resultaten eind 2012 beschikbaar zijn.