Eerste vloerfabrikant die snijafval rechtstreeks hergebruikt in nieuw product

Forbo introduceert Marmoleum recycling programma

Forbo heeft onlangs het Marmoleum recycling programma geïntroduceerd. Dit is een service waarmee klanten hun Marmoleum snijrestanten aan Forbo kunnen teruggeven voor hergebruik. Het snijafval wordt direct weer in nieuw Marmoleum gebruikt. Hiermee is Forbo de eerste fabrikant van vloerbedekkingen die de snijrestanten rechtstreeks in een nieuw product hergebruikt. De introductie van het Marmoleum recycling programma is in lijn met het duurzame karakter van Marmoleum.


 
Voor het recycling programma heeft Forbo een speciale installatie gebouwd - geïntegreerd in het Marmoleum productieproces - waarmee containers met snijrestanten gelost, vermalen en direct hergebruikt kunnen worden. Project- en woninginrichters die belangstelling hebben voor het Marmoleum recycling programma kunnen een container bij Forbo bestellen die in samenwerking met de firma Icova wordt gebracht en weer opgehaald. Hiermee biedt Forbo ondernemers een kans om op een simpele manier een stap te zetten op het gebied van duurzaam ondernemen en MVO, en te voorkomen dat de snijrestanten bij het grofvuil terecht komen.
 

Marmoleum wordt wereldwijd erkend door onafhankelijke organisaties voor eco-certificering. In Nederland beschikt Marmoleum over het Milieukeur. Volgens het 'Basiswerk Milieuclassificatie Bouwproducten' van het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) heeft linoleum de top-milieuklasse 1A. Het NIBE-boekwerk is de leidraad voor het realiseren van duurzame woning- en utiliteitsbouw. Volgens een LCA (Life Cycle Assesment) van de Universiteit van Leiden is het (samen met ongelakt hout) de duurzaamste vloerbedekking ter wereld.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven