Eerste bio-groenten geoogst in 'Zelfoogsttuin voor kansarmen' van Klein Engelandhoeve

Organisaties die werken rond kansarmoede kunnen met hun mensen uit de doelgroep verse, biologisch geteelde groenten komen oogsten op de Belgische boerderij Klein Engelandhoeve.
 
Afgelopen maandag zijn de eerste groenten geoogst. Hierbij waren de burgemeester van Turnhout Francis Stijnen, schepenen Peter Segers (sociale zaken) en Luc Hermans (milieu en landbouw), medewerkers van vzw De Troef en van koffiebranderij Miko aanwezig. De mensen van vzw T'ANtWOORD hebben vanmiddag courgetten van biologische teelt geoogst in de moestuin van de Klein Engelandhoeve. T'ANtWOORD is hiermee de eerste Turnhoutse organisatie die de zelfoogsttuin mag uittesten.

Enkele maanden geleden trok Stad Turnhout een budget uit voor de opstart van het project 'Zelfoogsttuin voor kansarmen'. Op de Klein Engelandhoeve plantte vzw De Troef een moestuin aan als zelfoogsttuin. De tuin heeft een oppervlakte van ongeveer 0,5 hectare. Op termijn kunnen Turnhoutse organisaties die werken rond kansarmoede, hier in groep groenten komen oogsten.

Bron: Klein Engelandhoeve, Koffie Recyclage

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven