Nederland en Indonesië gaan samenwerken op het gebied van duurzaamheid

Nederland en Indonesië gaan samenwerken op het gebied van duurzame handel en productie, waterbeheer en op juridisch terrein. Dat heeft staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken gezegd op de eerste dag van zijn werkbezoek aan Indonesië.

Indonesië is één van de landen waarin Nederland via ontwikkelingssamenwerking blijft investeren. In 2011 is hiervoor ruim 50 miljoen euro beschikbaar.
 
"We kennen elkaar goed, Nederland en Indonesië zijn strategische partners: er zijn in Nederland en in Indonesië veel bedrijven en organisaties die elkaar op een natuurlijke manier weten te vinden", zei Knapen. "Mijn ambitie is te investeren in die sectoren waar we als Nederland echte meerwaarde hebben, en waar voor het Nederlandse bedrijfsleven kansen liggen."
 
Met de coördinerend minister voor Economische Zaken, Hatta Radjasa, zal Knapen later deze week spreken over investeringen en publiek-private samenwerking ten behoeve van duurzame handel en productie.
 
Ook is een veldbezoek voorzien naar Kalimantan, waar de afgelopen decennia veel bos is gekapt voor plantages en mijnbouw. Knapen zal daar met lokale organisaties spreken over de manier waarop een goede balans gevonden kan worden tussen economische ontwikkeling en het behoud van natuur en milieu. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Nederland: ook op dit terrein zijn er voor Nederlandse bedrijven volgens Knapen volop mogelijkheden in Indonesië, bijvoorbeeld op het gebied van duurzame landbouw. De staatssecretaris zal in Jakarta een project op het gebied van duurzame visserij bezoeken en gesprekken voeren over de mogelijkheden handel en productie van belangrijke landbouwgrondstoffen, zoals cacao, koffie, tropisch hout en palmolie, te verduurzamen.
 
Bron: Nieuwsbank, Trouw

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven