Albanese regering belooft steun aan ontwikkeling biologische landbouw

De Albanese Minister van Landbouw, Genc Ruli, heeft donderdag tijdens een conferentie over biologische landbouw aangegeven dat de Albanese regering de verhoging van de productie van biologisch voedsel zal ondersteunen. Hieraan toevoegend dat de Albanese boeren dan ook meer moeten gaan investeren in de productie van biologische producten.

Volgens Ruli is de vraag naar dergelijke producten op de Europese markt groot. De Albanese landbouwers zouden dus meer winst kunnen gaan maken door hierin te investeren.

Ook de Zwitserse ambassadeur in Albanië, Yvana Enzler, nam deel aan de conferentie. Zij stelde dat Albanië de mogelijkheden heeft om de bio-landbouwsector verder te ontwikkelen, ze beloofde deze ontwikkeling dan ook te steunen.

Op dit moment is slechts vier procent van de landbouwgrond in Albanië bebouwd met biologische producten. De Albanese overheid streeft ernaar om dit in 2013 op vijf procent te hebben.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.