Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

RFID-technologie zorgt voor accurate traceerbaarheid door de hele keten

Nu de biologische levensmiddelensector de afgelopen jaren op mondiale schaal gegroeid is, is er ook een evolutie gaande in hoe deze voedingsmiddelen opgeslagen, verzonden en gecontroleerd worden door de hele keten.

Er worden inmiddels geavanceerde 'supply-chain'-technologieën ingezet in de hele sector. Zo wordt de RFID-technologie (Radio frequency identification) bijvoorbeeld al ingezet in de biologische rundvleessector. Hiermee kan de kwaliteit van het product en de naleving van de regelgeving voor de voedselveiligheid gegarandeerd worden. Australische biologische rundvleesproducenten voorzien individuele dieren met RFID, wat zorgt voor een snelle en accurate traceerbaarheid door de hele keten.

De technologie helpt biologische producenten ook bij de naleving van dierenwelzijnsregels. 'The Expert Committe on Organic Agriculture' (ECOA) en 'Animal Welfare Task Force' (AWTF) wil dat vee niet wordt gebrandmerkt, maar juicht het gebruik van alternatieve identificatiemethoden zoals 'RFID-tags' toe.

Biologische voedingproducenten, fabrikanten en hun wederverkopers kunnen dankzij de RFID-technologie eenvoudiger aan de internationale normen voor voedselveiligheid voldoen. Het helpt bij snelle identificatie en lokalisering van producten bij bijvoorbeeld een recall.

Met geavanceerde barcode- en RFID-technologieën kunnen producenten de lokale afkomst garanderen. Een aspect dat steeds belangrijker wordt in de sector. 
Publicatiedatum: