Komt hiermee mensen van ver weg tegemoet

Nu ook dagarrangementen bij bio-groenteteeltbedrijf De Kruudhof

De Kruudhof in Halle is een biologisch groenteteeltbedrijf met een uniek concept. Consumenten kunnen deelnemer worden en dan een voor een vast bedrag per maand gebruik maken van de groentetuin wanneer ze maar willen. Ze kunnen op elk gewenst moment op de tuin die groenten komen oogsten, die ze lekker vinden. Elke week krijgen de deelnemers per e-mail een nieuwsbrief, waarin te lezen staat wat er op de tuin groeit en wat er op dat moment geoogst kan worden. Dat zijn in elk geval het jaar rond verse groenten, maar ook aardappelen, kleinfruit van het seizoen en bloemen voor de vaas.

De Kruudhof werkt al sinds 2005 volgens dit concept. Het bedrijf is daarbij 'organisch' gegroeid, tot een totale oppervlakte van een halve hectare en zo'n 30 deelnemende gezinnen.

Nu, zes jaar later, start De Kruudhof met een nieuwe bedrijfstak. Veel mensen blijken geïnteresseerd in de Pluktuin, maar wonen te ver weg om deelnemer te worden. Om deze mensen toch de gelegenheid te bieden volop van de tuin te genieten, zijn er diverse dagarrangementen samengesteld.

Daarbij wordt gekookt in een stoofpot boven een kampvuur, of gebakken in een zelfgebouwde oven, met producten die vers in de pluktuin geoogst zijn. Er zijn diverse arrangementen mogelijk en de ingrediënten van de maaltijd worden afgestemd op het seizoen en op wat de tuin te bieden heeft. De arrangementen zijn bedoeld voor groepen van 4 tot 18 personen. Ze zijn heel leuk te doen met familie- of vriendengroepen, of bijvoorbeeld met een team collega's.

Elk arrangement begint met een uitgebreide rondleiding over de tuin. Hierbij kan ook informatie over groenten, voeding en biologische landbouw worden uitgewisseld. Vervolgens worden de ingrediënten voor de maaltijd geoogst. De maaltijd wordt dan gezamenlijk klaargemaakt en gegeten op het terras in de boomgaard.

Klik hier voor meer informatie over De Kruudhof.

Bron: Contact

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven