Nog maar acht bedrijven met het Eko-keurmerk Horeca

Het aantal horecabedrijven dat het EKO-keurmerk Horeca mag dragen, de certificering voor horecabedrijven die met biologische producten werken, is beperkt. Biokay Today uit het Noord-Hollandse Vijfhuizen, dat onlangs de certificering kreeg, is anderhalf jaar na de introductie pas het achtste bedrijf dat het keurmerk verkregen heeft.

Volgens een woordvoerder van de biologische certificeringsorganisatie Skal moet de vraag vanuit de horeca zelf komen. Er wordt niet actief voor geworven. Horecabedrijven die met biologische producten werken hebben soms nog nooit van de certificering gehoord, of ze hechten er geen waarde aan, bijvoorbeeld omdat ze de term 'verantwoord' belangrijker vinden dan 'biologisch'.

Skal kent de certificering in vier varianten: ten minste 40 procent, 60 procent, 80 procent of 100 procent biologische producten. Een registratie plus een eerste bezoek van een inspecteur kost eenmalig 300 euro. Vervolgens betaalt een ondernemer jaarlijks 650 euro, voor de verplichte jaarlijkse herhalingsinspectie.

Bron: Financieele Dagblad, AgriHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven