Nare televisiebeelden stimuleren verkoop biologisch vlees in Australië

De verkoop van biologisch vlees in Australië is gestegen. Australische consumenten reageren hiermee op berichten over de wreedheid van vleesexport. Ze zijn dus op zoek naar meer ethische opties. Steve Povey, eigenaar van een biologische vleeswinkel in Brisbane, 'Meat-ting Place', heeft de afgelopen weken een verkoopstijging van tien procent waargenomen. Dit naar aanleiding van de beelden over de wrede behandeling van Australisch vee in Indonesische slachthuizen, die uitgezonden werden op 'Four Corners'.

Slagers zeggen gebombardeerd te zijn met vragen over de bron van hun vlees en de manier waarop het vee behandeld is alvorens zij naar het slachthuis verzonden zijn.
"Bij Meat-ting Place kunnen we precies vertellen waar het vlees vandaan komt. We zouden liever onze deuren sluiten, dan producten verkopen waarin we niet geloven."


Steve Povey in zijn biologische slagerij

Export opgeschort

Een maand nadat de export van levend vee naar Indonesië opgeschort is, is de financiële situatie van nationale veeboeren verre van ideaal. De meesten moeten nog bijkomen van jaren van droogte en natuurrampen. Volgens ingewijden betekent het verbod waarschijnlijk het einde voor sommige veeboeren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven