Eerste Nederlandse bio-appelen aangeboden aan Natuurwinkel De Bilt

Vrijdag 1 juli werden de eerste Nederlandse appelen van het nieuwe seizoen aangeboden aan Jan Peter Oosterloo van Natuurwinkel De Bilt. Bart Pijnenburg van Kavel 55 bracht een kistje Yellow Transparent van fruitteler Gerard van Noord uit Tuil.

Yellow Transparent is het vroegste ras dat geplukt kan worden. Deze lichtzure appel komt oorspronkelijk uit de Baltische staten. Ze worden min of meer groen geplukt, rijpen snel en kleuren dan zacht groengeel. Het is ook een uitstekende appelmoesappel.

Volgende week volgen de eerste Nederlandse peren, namelijk de Kruidenierspeer van de Fruitmot uit Varik. De kruidenierspeer is één van de vroegst oogstbare peren,
nogal klein en licht zoet van smaak. Evenals de Yellow Transparent kort houdbaar.
De naam is door de familie Kruidenier uit Zuid Holland aan deze peer gegeven, dat was begin vorig eeuw. Hij werd ook wel Oomskinderpeer genoemd, waarschijnlijk omdat hun neefjes en nichtjes de peer erg lekker vonden. Vrij snel hierna komt de Collina in het schap te liggen en daarna volgen vele andere rassen.

Voor meer informatie: Bart Pijnenburg, 0620728025 en www.kavel55.nl
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.