Canadese 'Organic Products Regulations' nu volledig van kracht

Vanaf 30 juni zijn de Organic Products Regulations van Canada volledig van kracht. Dit proces heeft twee jaar geduurd, nadat de nieuwe regelgeving in 2009 is opgesteld. De Canadian Food Inspection Agency (CFIA) heeft de bedrijven twee jaar de tijd gegeven om de bedrijfsvoering volledig in overeenstemming met de regelgeving te laten worden. Gedurende deze periode heeft de CFIA geringe overtredingen niet bestraft, maar gaf de organisatie het bedrijf de kans om dit te corrigeren.

"Vanaf heden is een volledige naleving van de Organic Products Regulations vereist", zegt Matthew Holmes, uitvoerend directeur van de CFIA. "De Canadese producten met een biologisch label moeten nu gecertificeerd worden door een CFIA-geaccrediteerde certificeringsinstelling. Ook moeten alle etiketten voorzien zijn van een naam van de certificeerder."

De CFIA heeft overlegd met de biologische sector om voort te bouwen op de reeds bestaande door de branche gereguleerde normen. Inmiddels is ook het 'Biologique Canada Organic'-logo al vrij bekend onder consumenten.

De inspanningen van Canada worden beloond, zij hebben de VS en Europa inmiddels al als belangrijke handelspartners mogen verwelkomen. Onlangs is een equivalentie-overeenkomst ondertekend met de EU, eerder gebeurde dit al met de VS.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven