Groene Etalage helpt bedrijven bij duurzaam inkopen

Natuur & Milieu lanceert De Groene Etalage, een uniek online overzicht van de nieuwste duurzame producten voor inkopers van bedrijven en overheid. Tegelijk geeft De Groene Etalage duurzame bedrijven een plek om zelf hun meest milieuvriendelijke producten en diensten te tonen.

"De Groene Etalage laat zien dat de duurzame koplopers uit het bedrijfsleven klaar zijn voor een ambitieuze aanpak van duurzaam inkopen in Nederland", licht Tjerk Wagenaar, directeur van Natuur & Milieu toe.

De Groene Etalage is een site van koplopers. Alleen de beste producten en diensten van de meest duurzame ondernemers zijn hier te vinden. Hiermee wil Natuur & Milieu laten zien dat de markt en het bedrijfsleven wel degelijk kunnen voldoen aan milieuvriendelijkere en ambitieuzere inkoopcriteria dan de huidige overheidsnormen stellen. Momenteel staan er vier productgroepen in De Groene Etalage: computerhardware, kantoorinrichting, mobiele werktuigen en de bouw. Op termijn zullen de productgroepen worden uitgebreid.

De Groene Etalage sluit naadloos aan bij het advies over duurzaam inkopen dat staatssecretaris Atsma vorige week ontving van VNO-NCW, MKB-Nederland, MVO Nederland, De Groene Zaak en NEVI. Deze organisaties stellen in hun advies: 'Jaag verduurzaming aan door innovatiegericht inkopen centraal te stellen'. De Groene Etalage biedt daartoe de handvatten door de nieuwste innovaties op het gebied van duurzaamheid in de schijnwerpers te zetten.

Klik hier om naar De Groene Etalage te gaan.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven