Vijf bedrijven in Rhône-Alpes gaan werk maken van bio-producten in kantines

Biologische producten vinden steeds beter hun weg naar Franse schoolkantines. In de Rhône-Alpes wordt hard gewerkt aan de stimulering van het gebruik van bio-producten in bedrijfsrestaurants. Vijf bedrijven gaan zich ervoor inzetten om tegen het einde van 2013 het aandeel bio-ingrediënten in de bedrijfsrestaurants op twintig procent te krijgen.

Dit initiatief is genaamd 'Manger Bio en enterprise' en opgezet door de organisaties FL Conseil en Corabio. In totaal zullen 5000 medewerkers van de betreffende vijf bedrijven dan kunnen genieten van lokale biologische producten. Binnen twee jaar zullen er naar verwachting nog tien andere bedrijven bij het initiatief aansluiten. Het streefcijfer is dat in totaal 15000 personen in de bedrijfsrestaurants in aanraking gaan komen met bio-producten.

De aangesloten bedrijven krijgen allereerst een controle, daarin wordt vastgesteld hoeveel bio-producten zij nu gebruiken. Vervolgens worden de bedrijven geholpen met het implementeren van meer biologische producten in de catering.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.