Biologische producten vinden steeds beter hun weg naar Franse schoolkantines. In de Rhône-Alpes wordt hard gewerkt aan de stimulering van het gebruik van bio-producten in bedrijfsrestaurants. Vijf bedrijven gaan zich ervoor inzetten om tegen het einde van 2013 het aandeel bio-ingrediënten in de bedrijfsrestaurants op twintig procent te krijgen.
Dit initiatief is genaamd 'Manger Bio en enterprise' en opgezet door de organisaties FL Conseil en Corabio. In totaal zullen 5000 medewerkers van de betreffende vijf bedrijven dan kunnen genieten van lokale biologische producten. Binnen twee jaar zullen er naar verwachting nog tien andere bedrijven bij het initiatief aansluiten. Het streefcijfer is dat in totaal 15000 personen in de bedrijfsrestaurants in aanraking gaan komen met bio-producten.
De aangesloten bedrijven krijgen allereerst een controle, daarin wordt vastgesteld hoeveel bio-producten zij nu gebruiken. Vervolgens worden de bedrijven geholpen met het implementeren van meer biologische producten in de catering.
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards