'The Old Village' mooie vakantielocatie in Zuid-Afrika

OTC-Holland ontvangt 'historische' citroenen

OTC-Holland ontvangt deze week 10 pallets biologische citroenen van de biologische citrusboerderij Modderfontein uit Citrusdal, Zuid-Afrika. OTC-Holland vermarkt al langer biologische Navel en Valencia sinaasappelen van Modderfontein. Dit is echter de allereerste oogst citroenen, bestemd voor de Europese markt. Eigenaar Mike Stekhoven van Modderfontein heeft plannen om de teelt van citroenen komende jaren verder uit te breiden.


Biologische citrusboerderij Modderfontein is onderdeel van het complex 'The Old Village' en ligt in de Olifant's River vallei in de regio Citrusdal in Zuid-Afrika.

Modderfontein is een biologische citrusboerderij met een unieke geschiedenis. Edward Out, directeur van OTC-Holland en verantwoordelijk voor het importprogramma uit Zuid-Afrika, heeft de boerderij begin dit jaar bezocht. Naast de zakelijke gesprekken over oogst- en afzetplanning, kreeg Out ook een rondleiding over de percelen van Modderfontein. "Stekhoven vertelde mij de geschiedenis van Modderfontein. Een indrukwekkende geschiedenis, die je terug voert naar de 18e eeuw. Het zijn deze unieke verhalen die een meerwaarde geven aan de relatie met de leverancier", aldus Out.


Eén van de gerenoveerde historische huizen, nu dienst doend als vakantievilla, van het complex 'The Old Village'.

De geschiedenis van Modderfontein is als volgt: Modderfontein was de eerste boerderij gesticht door de Nederlandse VOC in de vruchtbare Olifant's River vallei in 1725. Opgericht als zogenaamde 'veeplaas' (verversingsstation), voorzag Modderfontein de kolonisten in Kaapstad en de bemanning van passerende koopvaardijschepen van vers vlees. Men bouwde stallen voor het vee, gevolgd door de eerste twee landhuisjes. Na het openen van de Piekeniers Pass in de eeuw daarna (1858), floreerde Modderfontein als handelscentrum. Modderfontein breidde uit met diverse gebouwen voor onder andere de plaatselijke smit, wagenmaker, dokter, telegrafist en politie. De afgelopen vijf jaar zijn deze authentieke gebouwen uit de 18e en 19e eeuw door de eigenaar Stekhoven steen voor steen gerenoveerd naar hun originele staat. "Stekhoven heeft daarbij gebruik gemaakt van zoveel mogelijk authentieke materialen. Alle gebouwen bij elkaar vormen 'The Old Village', die naast de biologische citrusboerderij, ook uit een restaurant en een pub bestaat. De oorspronkelijke landhuisjes zijn gerenoveerd en ingericht met origineel Kaaps antiek meubilair en doen nu dienst als vakantievilla's."


Sinaasappelbomen met op de achtergrond de biologische boerderij Modderfontein.

Nu in Nederland de zomervakantie in regio Midden op punt van beginnen staat, neem gerust een kijkje op de website van 'The Old Village' om sfeer te proeven, of om een unieke vakantievilla te reserveren: www.theoldvillage.co.za.

Geïnteresseerden in de Zuid-Afrikaanse biologische citroenen mailen met Edward Out op edward@otcholland.com of bellen met 0320 289030. Voor meer informatie over OTC-Holland, kijk op www.otcholland.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven